Bor vagy a sör egészségesebb?
Persze, hogy lepontoztam azt, aki semmit nem ért a történelemhez. Sör és bor nélkül már rég kihalt volna az emberiség! Pascal-ig nem is igazán ittak forralt vizet és ezért olyan kórokozók terjedtek, amik felezték a népességet rendesen.
Az állandó negativizmus és mindenhol az ellenségkép keresés, amit te csinálsz, az sokkal idegölőbb , mint egy pohár (0.75dl) bor, vagy egy pohár (2dl) sör napi szinten. Idekeverni az alkoholizmust olyan, mint menyasszonyi ruhaboltnál tiltakozni a prostitúció és az abortusz ellen. El vagy tévedve!
Na, most, hogy a trollkodás le lett zavarva, jöhet majd a rendes válasz is.
Vörösbor:
Jelentős antioxidáns tartalma (polifenolok) vannak benne, főleg a pinóban és a cab.sauv-ban. Ez ugye fiatalságot adnak, gyulladás csökkentőek, érelmeszesedést gátlóak és az E vitamin felszívódását és hatását erősíti.
Szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata felére csökkenti Dr. Kónya Judit és más orvosok szerint is.
Koleszterin csökkentő hatása van.
Csonterősítő hatása is van, ami különösen 50 felett érdekes, mert csökkenti a csontritkulás kialakulását is.
Vannak bizonyos orvosi mértékek, hogy mennyi szabad napi szinten fogyasztani. Ez 1-4 deci között mozog. Én már 2 dl-t felső határnak tartom, de nem vagyok orvos.
Sör:
B vitaminokat tartalma agyi és idegrendszeri működést segítik, szívet erősíti. Folsav a vérszegénységre is gyógyszer. Depresszió kialakulásának esélyét is csökkenti.
Fehérje és szénhidrát tartalma miatt étel kiegészítésként használható azoknak, akiknek nincs étvágyuk. Ráadásul emésztést segítő, de csak mértékkel. Kevés sör (egy pohár 3ld - korsó 5dl) hasnyálmirigyet segíti, a sok kinyírja, akár fekélyt is okozhat.
Kevesebb a szívinfarktus előfordulása
Gyulladás csökkentő
Cukorbetegség (2. szintű) kialakulásának esélyét csökkenti
Vízhajtó hatású.
Vesekő kialakulásának megelőzését és feloldását is segíti!
Si tartalma csontokat erősít és a csontritkulás kialakulását a bornál erősebb mértékben is gátolja, csontsűrűséget növeli.
Agyműködést fokozza.
E vitamin tartalma a bőr és a haj öregedését csökkenti.
Antioxidáns itt is megtalálható, ugyan úgy magas LDL koleszterin szintet csökkent, mint a vörösbor.
Egyes söröket laktózokkal is telítettek, így a kismamák tejképződését is fokozzák és orvosi rendelvényre is adták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!