Ha a pálinka 30 éve műanyag ballonban volt tárolva, mi baja lehet? Hogyan lehet javítani rajta?
Bizony-bizony jól mondják. A pálinka nem csak a torkodat marja, hanem a műanyagot is.
Lefolyóba vele!
Miért? MIÉRT? Miért kellett műanyagba önteni a drága pálinkát? Fel nem foghatom. Annyi meló összegyűjteni a gyümölcsöt, cefrét készíteni, majd kifőzetni, és a végén ilyen banális hibát elkövetni?
Sajnos kuka, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy fogyasztásra alkalmatlan. Takarításra még jó lehet, minden olyan tisztítószert helyettesíthet, amiben egyébként alkohol van.
Még egyszer le kell párolni,
Elejét kiönt-végét nem bele engedni,, kész..
15-ös!
Meg azt a részt sem, ugye, amelyik a ballon oldalfalával érintkezett? Vagy hogy a fenébe gondoltad, ha már egyszer valami káros anyag az alján-tetején belement, az nem rontotta az összes pálinka minőségét???
Sok mindent meg mernék inni, de ezt inkább én sem. Valószínűleg nem súlyosan mérgező, akut mérgezést pedig szinte biztosan nem okoz (azaz nem visz el a mentő), de egy 30 éves kanna szerintem már nagyon rulett. Az újralepárlás is csak azt választja el, ami nem illékony.
Meg persze 30 évnél az is felmerülhet, hogy honnan van, és biztos vagy-e benne, hogy nem pancsolt szesz.
ma 08:46
Nem az aljára és a tetejére gondolt, hanem az elő/utópárlatra :) Pálinkafőzésben ezt értik "eleje" és "vége" alatt. Persze itt az sem volna egészségbiztosítás.
Belegondolni is rossz, mennyi méreganyag oldódott ki mostanra a műanyag kannából.
Ha jót akarsz magadnak, ne idd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!