Van valamilyen trükk a whisky iváshoz? Egyszerűen nem tudom meginni csak keverve, nem jó a számnak vagy kihányom. Létezik valami taktika az erősebb alkoholok ívásához?
Én meg a kérdésedre kérdéssel válaszolnék:
Mi a fenének erőltetni valamit, ami neked nem jó és ilyen hatással van rád?
Én nem vagyok antialkoholista, ráadásul megettem a kenyerem javát, de whiskyt 1x ittam életemben és soha többé.
Ne erőltesd, nem ettől leszel férfi(?)
Megjegyzem, én sem értem, hogy milyen képességgel leszel így gazdagabb, de legyen.
A cél az, hogy ne érezd az ízét az italnak. Szóval úgy vedd be a kortyot, hogy már küldöd is le, majd utána nagy levegő. Egyetlen korty legyen az egész, ne több, minél gyorsabban nyelve.
Először is
Én kb 40 éves korom körül "jöttem rá" hogy a Whisky finom (de mondhatnék rumot vagy konyakot is) előtte fiatalon nem bírtam meginni, eleve nem voltam nagyon ivós.
Valószínűleg kell hozzá "érettség" (a kor előre haladtával változik az ízlelésünk is) a megfelelő hozzáállás és hangulat. Teljesen másképpen érvényesül az ital jelen esetben a whisky ha egy nehéz nap végén beülsz a fotelba (filmnézés közben) és fél egy órán akár több órán keresztül elkortyolsz 2-4 cl jó minőségű Single Maltot, kiélvezve az illatot és az ízeket mind ha teszem azt buliban gyorsan lenyomunk egy "felest" oszt hajrá.
Másrészről a legfontosabb a Jó Whisky
Megkérdezném hogy milyen whisky-t próbáltál eddig? Pl kommersz blended vackok mint Ballentine's Johnnie Walker, Chivas valóban csak koktélba berúgni jó, élvezeti értékük csekély ha ilyenekkel próbálkoztál akkor ne csodálkozz...
Mézes Whisky? Olyan nincs, a whisky (Skót SM) az 3 dologból készül árpa/élesztő/forrásvíz
Az inkább whisky-s likőr ? nem :)
ma 10:58
Az nem mézes whisky, hanem csak egy mezei mézlikőr, amibe egy kis whiskyt is kevertek. Kb. mntha a Bayleys-t tejszínes whiskynek neveznéd, az sem az.
Homerseklettel tudsz jatszami:
-gyomorkeserunel meg a poharat is lefagyasztod
-whiskey jeghidegen elvezetes
-bor a pincehideget szereti
-konyakot kezmelegen isszak
-grog melegen kell
Szoval szerintem dobj bele par jegkockat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!