Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Imádok rozéfröccsöt inni,...

Imádok rozéfröccsöt inni, hogy szokjak le róla?

Figyelt kérdés
Imádom, innám reggel, délben, este..de mivel vezetek nèha így csak este szoktam. Egy üveg lazán lemegy, egy üveg szódával, szeretem a hatását is. Tudom alkesz vagyok, de ez tènyleg nagy gond lenne?

2020. dec. 8. 21:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Jo ötlet
2020. dec. 8. 21:55
 12/18 anonim válasza:
Igyál meg vagy 4 üveggel, lesz egy jóó szar estéd meg másnapod, többé rá se nézel :D
2020. dec. 8. 23:09
 13/18 A kérdező kommentje:
Igérd meg hogy így lesz
2020. dec. 8. 23:46
 14/18 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés! Nekem megboldogult édesapám mindig azt mondta: "igyál csak fiam, egy üveg bor hamarabb meglátszik rajtad, mintha elolvasnál egy könyvet." húsz év borozás után készült ki a gyomrom, igaz időnként rövideztem is. Szokj le a piáról, ha nem megy, nagyon figyel a táplálkozás, borozáshoz enni se árt!
2020. dec. 9. 00:07
 15/18 anonim ***** válasza:

Az a baj a piával, hogy nem marad így a helyzet.

Ha semmi nem változna, és ennyi neked belefér, én megértelek, hogy elgondolkozol rajta, hogy minek róla leszokni.

De sajnos nem fog így maradni.

Az egyik, hogy a kialakuló tolerancia miatt emelni fogod a dózist.

Hiába te ugyanazt érzed a több piától, hogy ugyanannyira vagy részeg, a szervezetednek ettől még több piával kell megküzdenie, tehát egyre jobban fogod roncsolni a tested, ami egyre gyorsabb fog leépülni.

És meg is érkeztünk a másik dologhoz, ami változni fog, a mennyiség mellett.

Még ha a mennyiséget nem is emeled, akkor is nyomot fog benned hagyni. Nem 2 nap alatt, lehet, hogy csak fél év múlva fogod észrevenni az első jeleket.

Rövidtávú memória problémák, összefüggésekben való gondolkozás, a környezeted reakciója, mert egyre több embernek fog feltűnni a másnaposságod, stb.

Ha emeled a dózist, ez még gyorsabban be fog következni.

Pl azt mondod, sokat vezetsz.

Majd mikor még este megkockáztatsz még egy üveg rozét, hogy "reggelre csak kimegy" és reggel még simán részegen fogsz beülni az autóba, majd emlékezz vissza erre, és tudd, hogy ez a vég kezdete!

A pia a világ legalattomosabb drogja!

"Falun lakok, itt nem kell"

Ezért!

Mert nem az van a kollektív tudatunkban, hogy zombit csinál az emberből, hanem a kultúránk része az alkoholizmus, amit még mai napig meg lehet magyarázni, meg "kicsiben" művelve jópofizni lehet vele, meg elnézőek vele az emberek.

Csak közben észrevétlenül jutsz el arra a pontra, mikor már nem lesz jópofa, és az emberek se lesznek elnézőek. Mikor egy szánalmas , kerülendő pojáca leszel! Tudod hány ilyet láttam? Felső vezetők, orvosok közt is!

2020. dec. 9. 07:54
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, kielégítő volt
2020. dec. 9. 10:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Azert a kulturank resze, mert minden portan van egy lugas ami azert hoz evente egy hordonyi hazai bort ... meg hat ott a palinkafozes is, hiszen faluhelyen isszak a gyumolcsot ... csak a varoslako eszi.
2020. dec. 9. 11:46
 18/18 anonim ***** válasza:
A rozéfröccs tényleg egy veszett jó dolog, én pont ezért szoktam ritkábban inni, hogy ne unjak rá. Ha minden nap innám, már régen herótom lenne tőle :D
2022. máj. 14. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!