Beefeater: Spicy and fruity classic
Tanqueray: Smooth and accessible
Bombay Sapphire: Light and floral
Martin Miller's
Sipsmith: Dry and sophisticated
Egy szigorúbban szabályozott ginfajta, amit lepárlással kell előállítani, tilos utólag kivonatokat hozzáadni vagy cukrozni. London gin vagy london dry gin néven is lehet címkézni.
Nem eredetvédett, tehát a neve ellenére bárhol lehet készíteni. Régen sok italfajtát a származási helyéről neveztek el, ezért köznevesült pl. egy időben a cognac is, mielőtt a franciák nagy nehezen visszaerőszakolták ezt a trendet.
A szabályozása régóta létezik, ma "AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2019/787 RENDELETE" tartalmazza, erre keress rá, ott olvashatod el a gin, majd a desztillált gin, végül a london gin szabályait, mert ezek egymásra épülnek. (Pl. a desztillált gin olyan gin, ami.... aztán a london gin olyan desztillált gin, ami...)
Hogy "metanolmentesített", hát ez így igen félrevezető, mert emberi szempontból teljesen mindegy, hogy 30 vagy 5 g/hl metanol van egy ginben. (Hogy 30 vagy 500 vagy 2000 g/hl van egy italban, na az a nem tökmindegy. Ginben eleve nem lehet 30-nál több, mert ennyi az előírás a finomszesznél.) Egyszerűen csak a metanoltartalmat használják a kiinduló finomszesz tisztaságának fokmérőjeként, de nem a metanoltartalom, hanem az általános kongenertartalom leszorítása a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!