Milyen fűszerek kellenek a ginbe? Vagyis London gin miből és hogy készül? Főleg a Dombay Sapphire gin megközelítöleges receptjére ennék kíváncsi.
Kezd azzal, hogy építesz egy szeszfőzdét, benne egy ipari méretű desztillálóval.
Ha ez megvan szólj és majd adjuk a további tanácsokat.
Ha az alapszeszt is te akarod főzni, ahhoz tényleg egy komoly rektifikáló kell, mert ha nem valódi finomszesz az alap, akkor hiába semleges ízű, nem lesz meg a london gin jellegzetes száraz állaga. Persze ez megkerülhető, ha bolti vodkából főzöd le, csak akkor az összköltségből jobb gint vehetnél készen, mint amit első, második, tizedik próbálkozásra csinálsz.
A Bombay honlapján megvannak a felhasznált fűszerek (legalábbis 9 közülük), de ezek közt van 1-2 egzotikus, amit nehéz lehet itthon beszerezni. A tipikus ginalap boróka, koriander, illetve több-kevsebb citrushéj. De ha van egy épkézláb ginrecepted, akkor onnantól nem annyira a recepten múlik, hogy mennyire hasonlít majd a Bombay Sapphire-re (vagy egyáltalán a bolti ginre), hanem a kivonatoláson, a felhasznált alkoholon, a párlatelválasztáson, az utólagos hűtveszűrésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!