A shirazból vagy a cabernet sauvignonból készül a legtestesebb bor?
Csodálkozom, hogy itt a GYK-n annyian Shiraz-nak hívják ezt a szőlőt (ha csak nem ugyanaz az ember érdeklődik mindig vele kapcsolatban), miközben európai körökben a Syrah elnevezés jóval elterjedtebb.
Mindenesetre mind a Shiraz, mind a Cab. sav. tökéletesen alkalmas brutális nagytestű, koncentrált borok készítésére. Ez inkább annak a kérdése, hogy mi a borász célja, hogyan dolgozzák fel a szőlőt, ettől függően lehet az egyik testesebb, a másik könnyedebb. A Syrah kissé gazdagabb antocianidokban, mélyebb színű bort képes adni, azonos feldolgozás mellett, de ennyi.
10 üveg borból 5-re Shiraz-nak, 5-re meg Syrah-nak van írva:)
De amúgy köszi!
Külföldön megint máshogy hívják.
Blaubergert is lehet itthon kapni. Egy nyelvtan náci azt sem veszi meg.
Kedves utolsó hozzászóló!
Külföldön is döntő többségében Syrah, vagy Shiraz ennek a szőlőnek az elnevezése. Európában leginkább Syrah. Ha sokat láttok Shiraz-t a palackokon, azok valószínűleg ausztrál borok lesznek. Van még pár szinoním neve, de azok külföldön is alig használtak.
A Baluburgerrel nem tudom mit szeretnél mondani, annak speciel egy szinonim nevéről sem tudok, amennyire tudom, mindenhol így hívják.
A megvevéshez - nem megvevéshez pedig ennek az egésznek az égvilágon semmi köze, nem tudom ezt honnan vetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!