Miben különbözik a pálinka?
Biztos, hogy nem tréfált meg a haverod?
Amikor a pálinkát főzik, párolják, először egy nagyon erős párlatot kapnak, ami hígítás nélkül ihatatlan, de az luxus lenne fertőtlenítőnek.
A lepárlással elérik azt a pontot, amikor már annyira leromlik a párlat, hogy az elrontaná a pálinkát, nem főzik tovább - esetleg abból lehet a haverod fertőtlenítője, de valahogy kétlem, annak szaga van.
#1#
A metil alkohol (metanol) mérgez belélegezve, sőt bőrön keresztül is felszívódik, mérgez, meg sem kell inni, hogy bajt okozzon.
Az előpárlatot használja, ami a főzés elején jön le. Ebben dúsulnak fel a legillékonyabb összetevők, amik többsége szúrós, büdös, enyhén mérgező. Mivel fogyasztásra alkalmatlan, ezt ablakmosónak, fertőtlenítőnek, vagy esetleg elégetni használják. (Kármentésként újra le is lehet párolni, de ettől még ugyanúgy lesz előpárlat, csak kevesebb.)
A metanolt nem lehet egyszerű lepárlással elválasztani, ez áltudományos elképzelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!