Van értelme megkóstolni a hordóban érlelt söröket?
Figyelt kérdés
Mostanában a kézművesek között egyre több hordóban érlelt sört találni. Sosem ittam még ilyet és kicsit (nagyon) sokallom a kb. 2000 ft környéki árat 3 deciért.
Kóstoltatok már ilyet? Tényleg nyújt annyit, amennyi az ára? Vagy inkább csak parasztvakítás?
2020. okt. 30. 04:00
1/7 anonim válasza:
Annyit szerintem nem ér meg, nekem biztos nem érne, pedig nagy sörpusztító vagyok.
2/7 anonim válasza:
Sör pont nem az az ital, ami sokáig eláll. A hordós érlelésnek pedig akkor van értelme, ha legalább félévig, de inkább évekig áll az adott ital a hordóban. Szóval én látatlanban parasztvakításnak gondolom. Nem adnék ki ennyit érte. Bár az egész "kézműves sör" dolgot túlárazott hipszter dolognak tartom. Akkor már olcsóbb, ha vesz az ember egy belga apátsági sört, és az többnyire minőségre is bőven előbbre van.
3/7 anonim válasza:
4/7 MolotovPunk válasza:
Kézműves sörök többsége szerintem nem ér annyit,mint amennyiért adják őket.Legalábbis a többségük nem.Ittam már pár kézműves sört,ami szerintem enyhén túl volt árazva.Hordóban érlelt söröknél inkább szerintem erősebb alkoholtartalmú sörökre kell gondolni,amik kb 10% körül mozognak.Nem a 4-5 százalékosakra.Mivel hordós és sokáig eláll,feltételezem,hogy az alkoholtartalom is magasabb lehet az átlagnál ott.
5/7 MolotovPunk válasza:
2000 Ft 3 deciért pedig túl drágának tűnik.
6/7 anonim válasza:
5
Bizonyára jó.De ilyen árú italokból egy sörözés lenne vagy húszezer forint...
7/7 anonim válasza:
#2 a karácsonyi söreimet augusztusban főztem :) egyes tipusoknak pedig 1-2 év az érlelési idejük.
#6 van az a sör amiből 2 üveg megüti az embert :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!