Kólát meg lehet-e erjeszteni?
Figyelt kérdés
Tételezzük fel, hogy becukrozom 15-20%-os mustfokra, majd fajélesztőt teszek hozzá és így palackozom le.2020. okt. 28. 21:04
1/6 anonim válasza:
Mindent meg lehet erjeszteni, kérdés hogy van-e értelme
2/6 anonim válasza:
Annak már megvan a szükséges cukortartalma, mintahogy a szükséges tartósítószer is hozzá. Szerintem nem fog erjedni.
3/6 anonim válasza:
Nem valószínű. A cola ph-ja kb 2-2,5 között van, tehát az élesztőnek már elég savas környezetről van szó. Ezen nem segít se a foszforsav, se a szénsav.
5/6 A kérdező kommentje:
fel kell vizezni, mint a meggybornál is :)
2020. okt. 28. 22:19
6/6 Phoney válasza:
pH 2.5-ön van, ez már egyáltalán nem ideális az élesztőnek, de nem is kizáró, egyébként meg kevés szódabikarbónával „javítható”. „Tartósítószerként” csak foszforsav van benne, azt viszont cefre savazására is szokták használni. A cukortartalma kb. 120g/L, ebből talán olyan 6% alkoholt lehet várni, ha nem cukrozod. Mivel tápanyagok nincsenek benne, natúrban nem él meg benne az élesztő, de élesztőtáppal ezt is meg lehetne oldani, és akkor valószínűleg erjedne. Ha a cukortartalma kukoricaszirupból van, akkor annak a magas fruktóztartalma gond lehet, de tudomásom szerint ez is csak tápanyag kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!