Sörsűritményt hogy kell ugy erjeszteni hogy az élesztő ne maradjon az üveg alján?
Figyelt kérdés
2019. szept. 23. 18:59
1/2 anonim válasza:
Csak sejtem mire gondolsz.Fejteni szokták mint a bort ha kiforrt,így az élesztő a fehér réteg alul marad.Utána mehet üvegbe karbon vagy két kávéskanál cukor ez alakul át szénsavvá.
2/2 anonim válasza:
Miért, abból a pár gramm élesztőből ebben a kb. 23-25L cefrében jelentős üledék alakul ki? Mert ha igen, akkor az biztos, hogy nem pusztán az élesztő. Erre egyetlen sűrítményhez tartozó leírás sem terjed ki. Ha leül az aljára az üledék, akkor a csappal letudod engedni. Én is most fogok csak először ilyen sűrítményt használni, pusztán kíváncsiságból, de ott még nem tartok, hogy már palackozhatnék. Ha nem különíthető el jól leengedéssel, akkor fejtsd át/szűrd át szerintem is, én is így fogok tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!