Mitől lesz jó a jó bor?
Szerintem sem jók az édes borok. Én is inkább szárazat iszok. Ha iszok, mivel én sörös vagyok.
Amúgy meg ha az neked ecet ízű, akkor nem lehet vele mit kezdeni. Mert akkor nem bírod az igazi alkoholt.
A borból általában szárazon lehet a legtöbbet kihozni, ezért díjazzák azokat a legjobban. A bort nagyjából az alapján értékelik, mennyire érdekes, összetett és kiegyensúlyozott az íze, tehát kezdőként, mikor két különböző ízt sem ismersz fel a szádban (és egy ízzé olvad össze minden), nem feltétlenül találod meg benne az örömöt.
A borban általában erős ízek vannak. Van, akivel ezt soha nem lehet megszerettetni, ezért jobban szereti, ha ezeket az ízeket elfedi a borban lévő cukor.
Én pl. túl sok bort nem kóstoltam, de azért a "savanyú" (klasszikus nagyapa-bor) és a "száraz" között már elég kemény különbséget érzek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!