Ihatok-e vitaminokra alkoholt?
Figyelt kérdés
Nyugdíjas vagyok, nem iszákos, és alkoholt még egy algopirynre sem iszom. Viszont minden délben párommal megiszunk 1-1 3 centes konyakot. A vírus miatt szednénk/szedjük a D és C vitamint, de a férjemnél valamelyik gyógyszere "üti" a D vitamint. Ez azt jelenti, ha reggel beveszi a szokott gyógyszereit, akkor a vitamint kb. 3 óra múlva ihatja/ihatná meg. Akkor viszont már mindjárt dél van, az ívás "ideje. Este szinten nem veheti be a vitamint a gyógyszere miatt. Nem tudom mennyire voltam érthető! A kérdés: a D3000 -es vitaminra kb. 1 óra múlva meg lehet-e inni a 3 centes konyakot? Tudodm nem egy életbevágó kérdés ez, de szeretném tudni. Gyógyszertárban pedig még sem kérdezhetem meg.:) Köszönöm a válaszokat..2020. szept. 30. 10:31
11/14 A kérdező kommentje:
Köszöntök Mindenkit! Először is köszönöm a válaszaitokat, bár volt közte olyan is ami kicsit mellbe vágott, de azt is megköszönöm. Tisztázzak már valamit: MI minőségi kopnyakot iszunk, mert elvileg az jót tesz az érrendszernek, emésztésnek, vérnyomásnak.... Ezt sem mindennap, tehát nem "kötelezően" iszunk mindennap! Reggel, este gyógyszereket szedünk. Mint írtam, férjem egyik gyógyszere "haragban" van a D vitaminnal, tehát kb. 10-11 körül ihatná a vitamint. Délután 5-kor szintén gyógyszer.. Nem vagyunk alkoholisták, bár mindenki csak ennyit inna! Ha kimarad a déli konyakunk akár napokra is valami miatt, akkor sem dőlünk kardba. 8/10! Mi az hogy évtizedek óta iszik?! Szerinted nem dolgoztunk, vagy munkahelyen is ittunk?!Külön köszönet azoknak akik nem ítéltek el, nem hitték hogy alkeszek vagyunk!! Pl. én most 3 hónapig nem iszom mert DETRALEX-et szedek, amit délben és este kell bevenni, tehát arra nem ihatok, még sem remeg a kezem, ingerült sem vbagyok! Jól van, döntöttem: mivel volt aki azt mondta hogy kis idő teljen el a kettő között, így marad a D vitamin most ebbe a vírusos időben, mert az a fontos. Egyébként is abból heti 2 szemet kell bevenni, tehát marad 5 nap a "duhajkodásra".:) Még egyszer köszönöm a segítséget, és jó egészséget kívánok mindenkinek!
2020. szept. 30. 21:27
12/14 anonim válasza:
Nyugodtan ihatjátok a D vitaminra. A legtöbb gyógyszernél is csak azért ellenjavallt az alkohol, mert a máj a többféle méreg közül egyszerre mindig csak az egyikkel (jellemzően az erősebbel) foglalkozik. A D vitamin viszont nem méreg, és nem is a máj dolgozza fel.
13/14 anonim válasza:
A D vitaminból heti 2-szer 3000NE az placebo. Ha emellett megbetegedtek, ne nagyon mondogossátok majd, hogy 'pedig szedtük a D vitamint'!
14/14 A kérdező kommentje:
13/13! Az orvos mondta hogy ennyi még majd nem sok is! Akkor mennyit lehet/kell bevenni hogy hatásos legyen? Még jó hogy ezt megírtad..
2020. okt. 2. 20:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!