3 naponta 3 pohár száraz, minőségi bor elfogyasztása mennyire káros?
Heti rendszerességgel fogyasztok alkoholt, nem minden nap, heti 2-3 alkalommal.Mondjuk hétfő, szerda, meg szombat este. Ha iszok, akkor általában 3 pohár száraz bort fogyasztok (normál kb 1.5 decis borospohár), nagyjából 4 óra leforgása alatt, kultúráltan. Ez azt jelenti, hogy videókat nézek, írok, filmezek közben, magamban elvagyok (introvertált típus vagyok, de napi szinten emberekkel foglalkozom, így ez tölt fel) :D Nem b.szok be mint a csacsi, amolyan ,,énidő" jellegűnek élem meg a dolgot.
Ez mennyire tekinthető károsnak? Általános közérzetem jó, nem vagyok másnapos, nem befolyásolja a munkavégzésem és a kapcsolataimra sincsen negatív hatással. Régóta így megy, "tudok mértéket tartani". Mi a helyzet az egészséggel ezesetben?
A függőség oka lelki és testi rászokás, szóval önmagában a testi folyamat megvizsgálása nem ad teljes képet.
Nem, nem gondolom, hogy ez a mennyiség fizikailag tragikus lenne
DE
Ez lehet kezdődő függőség. Az elején mindenki azt hiszi, hogy le tudja tenni, ennyi nem árt, működik az élet szóval miért ne?
Ha az alkohol rutinná, jutalommá válik az nem egészséges. Ha ugyanezt egy rendszeres bödön fagyival csinálnád az se lenne jobb.
Az étel és ital jutalomként kezelése nem tesz jót, mert ha a stressz növekszik az életedben, valószínű, hogy több jutalomra lesz igényed.
Ezen kívül ha hozzászoksz, hogy bor=jól megérdemelt pihenés, akkor ha nem iszol, tudat alatt úgy érezheted, hogy sikertelen vagy, képtelen vagy magadat elengedni.
Ugyanez, aki nem rud a cigi+kávé kombó nélkül magához térni reggelente, az előbb-utóbb többet fog fogyasztani mindkettőből.
Szóval nyugodtan borozz néha, de ez legyen az egyetlen stresszleveztési stratégia, és ne váljon rituálévá.
Így lesz valaki szalon alkoholista, érzelmi evő stb.
Jó akkor rövidebben ugyanezt:
Fizikailag jelenleg annyira nem káros, DE nagyon könnyű átbillenni azon a határon amin túl már az lesz.
"Okés,de még mindig nem a kérdésre kaptam választ"
De kaptál. 7. válaszban táplálkozásbiológiai szempontból írtam (egyetemi tanulmányaim alapján), de jól le is lettem pontozva. Magyarisztán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!