Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 3 naponta 3 pohár száraz,...

3 naponta 3 pohár száraz, minőségi bor elfogyasztása mennyire káros?

Figyelt kérdés

Heti rendszerességgel fogyasztok alkoholt, nem minden nap, heti 2-3 alkalommal.Mondjuk hétfő, szerda, meg szombat este. Ha iszok, akkor általában 3 pohár száraz bort fogyasztok (normál kb 1.5 decis borospohár), nagyjából 4 óra leforgása alatt, kultúráltan. Ez azt jelenti, hogy videókat nézek, írok, filmezek közben, magamban elvagyok (introvertált típus vagyok, de napi szinten emberekkel foglalkozom, így ez tölt fel) :D Nem b.szok be mint a csacsi, amolyan ,,énidő" jellegűnek élem meg a dolgot.

Ez mennyire tekinthető károsnak? Általános közérzetem jó, nem vagyok másnapos, nem befolyásolja a munkavégzésem és a kapcsolataimra sincsen negatív hatással. Régóta így megy, "tudok mértéket tartani". Mi a helyzet az egészséggel ezesetben?

2020. szept. 29. 23:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%

A függőség oka lelki és testi rászokás, szóval önmagában a testi folyamat megvizsgálása nem ad teljes képet.

Nem, nem gondolom, hogy ez a mennyiség fizikailag tragikus lenne

DE

Ez lehet kezdődő függőség. Az elején mindenki azt hiszi, hogy le tudja tenni, ennyi nem árt, működik az élet szóval miért ne?

Ha az alkohol rutinná, jutalommá válik az nem egészséges. Ha ugyanezt egy rendszeres bödön fagyival csinálnád az se lenne jobb.

Az étel és ital jutalomként kezelése nem tesz jót, mert ha a stressz növekszik az életedben, valószínű, hogy több jutalomra lesz igényed.

Ezen kívül ha hozzászoksz, hogy bor=jól megérdemelt pihenés, akkor ha nem iszol, tudat alatt úgy érezheted, hogy sikertelen vagy, képtelen vagy magadat elengedni.

Ugyanez, aki nem rud a cigi+kávé kombó nélkül magához térni reggelente, az előbb-utóbb többet fog fogyasztani mindkettőből.

Szóval nyugodtan borozz néha, de ez legyen az egyetlen stresszleveztési stratégia, és ne váljon rituálévá.

Így lesz valaki szalon alkoholista, érzelmi evő stb.

2020. szept. 30. 16:02
 12/17 A kérdező kommentje:
Okés,de még mindig nem a kérdésre kaptam választ 😂 Pszichés háttér nem érdekel,mert tisztában vagyok a témával. Fizikai oldalról való megközelítése érdekelt volna, hogy milyen hatással bír ez az óriási mennyiség😂 de sokan ennél tovább sajna nem látnak, minthogy alkoholistáznak okvetlenül. persze a segítő szándékot megköszönöm szépen, ám ez a szándék gyakorta átalakul felesleges okoskodássá. 🤫
2020. szept. 30. 17:57
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

Jó akkor rövidebben ugyanezt:

Fizikailag jelenleg annyira nem káros, DE nagyon könnyű átbillenni azon a határon amin túl már az lesz.

2020. szept. 30. 18:03
 14/17 A kérdező kommentje:
Egyébként teljesen igazad van, és egyetértek, (értettem a hosszabb leírásod is természetesen, csak ez egy ok-okozati okfejtés) jól összefoglaltad, valóban a kulcs a mértéktartás hosszútávon is.
2020. szept. 30. 18:29
 15/17 anonim ***** válasza:
64%

"Okés,de még mindig nem a kérdésre kaptam választ"

De kaptál. 7. válaszban táplálkozásbiológiai szempontból írtam (egyetemi tanulmányaim alapján), de jól le is lettem pontozva. Magyarisztán...

2020. szept. 30. 19:05
 16/17 A kérdező kommentje:
15-ös, kérlek, akkor, ha ebből diplomáztál, kifejthetnéd bővebben és specifikusan a káros hatásokat, mert lényegében annyit írtál,hogy igen, káros. (ehhez nem kell diploma,egy óvodás is hasracsapásra elmondja ezt. 😁) Nem mellesleg ha egyetemmel dobálózunk a semmire,képzeld én is diplomás emberke vagyok,nem egy tanulatlan bunkó. Na pusz😘
2020. okt. 1. 00:31
 17/17 anonim ***** válasza:
43%
Nem. Na pusz.
2020. okt. 1. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!