Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire hasznos, ha az ember...

Mennyire hasznos, ha az ember naponta leves mellé elfogyaszt egy 12%-os, félzsíros 150 grammos tejfölt?

Figyelt kérdés
2008. júl. 5. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Miért? Nem szükséges.
2008. júl. 5. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Ez nem hasznosság kérdése, inkább ízlés dolga.
2008. júl. 6. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Nem hasznos,inkabb hizlal. De ha meg akarsz egy kicsit hizni,akkor jo etvagyat a tejfolhoz!
2008. júl. 6. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Semmilyen tervem sincsen vele, csak érdekelne, hogy pléldául kálcium van-e benne?
2008. júl. 6. 13:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A tej összetevőinek aránya jelentősen függ attól, hogy milyen állattól származik. 1 liter tehéntej tápértéke 620 kalória. Átlagos összetétele: 87,9% víz és 12,1% szárazanyag.


* Tejzsír, melyet különválasztva vajként ismerünk. A tejben emulgeálva található.

* Tejfehérje: kazein, és savófehérjék

* Tejcukor, laktóz, amely egy glükóz és egy galaktóz komponensből áll, amely egy diszacharid. Elősegíti az ásványi anyagok (kalcium, magnézium, foszfor) felszívódását, és a belőle képződő tejsav a vastagbélben gátolja a káros bélbaktériumok elszaporodását. Azoknál az embereknél, akiknek hiányoznak a tejcukor lebontását végző enzimek, a tej hasmenést, rosszullétet okoz. Ezeknek az enzimeknek a mennyisége az elválasztás után csökken. Vannak olyan emberek, amelyek különösen erre a típusra érzékenyek, ők tejcukor-, vagy más néven laktózérzékenyek. Nekik egy külön eljárással lehet csak tejtermékeket előállítani, amelyben a laktózt egy másik diszacharid, például szacharóz helyettesíti.

* Vitaminok: B2-vitamin, B12-vitamin, B6-vitamin

* Ásványi anyagok: Jelentős a kalcium- (Ca), foszfor- (P) és szelén- (Se) tartalma.

2009. márc. 25. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A tejföl zsírtartalma legalább 16%; a 16% zsírtartalom alatti készítmény nem minősül tejfölnek, így a tejföl nevet sem viselheti. àltalában 42 % a zsírtartalma. A tejföl készülhet édes tejszínből savanyítással, vagy természetes úton megsavanyodott tejről (aludttej) szedik le annak föleként.
2009. márc. 25. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
A tejföltől nincs egészségesebb és egyáltalán nem hízlal! Viszont a csökkentett tartalmúaktól óvakodj, azt kezelik! A 20%-os a jó és bármennyit ehetsz belőle. TEJFÖLTŐL MÉG SENKI SEM HÍZOTT MEG!
2013. márc. 20. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!