Érdemes e erjedő mustba szőlőcukrot adni ?
Figyelt kérdés
2020. szept. 14. 14:40
2/5 anonim válasza:
Nem. Cukortartalmat korrigálni az édes mustnál, maximum 2%-ot emelve azon. Ha nem tudod mennyi volt a cukorfoka, akkor meg eleve nem érdemes vaktában... Most már hagyd kierjedni.
3/5 anonim válasza:
Nem. A must legfontosabb alkotóeleme a cukor. Értéke (minősége) főleg ennek természetes tartalmától függ. Meghatározása mustmérővel (közelítőleges tényleges cukortartalom), vagy kémiai analízissel történik.
4/5 semmisemjó válasza:
Elvileg a must sűríménnyel lehet növelni. Lehet bele tenni csak drága, ha nem eladásra megy tehetsz bele répa cukrot is. Egy kg cukor kb 1 cukorfokot emel 100 l mustnál. Ahhoz, hogy azért el is álljon a bor legalább 18 fokot kell elérnie különben virágosodik meg akár ecetesedhet is. Ha nem raksz bele akkor arra kell vigyázni, hogy az edény állandóan tele legyen, folyamatosan kisebbekbe kell átrakni.
5/5 anonim válasza:
nem,nem kell,sőt nem is szabad.Ha a szőlőd kevésbé édes,az egészet el tudod rontani pár gramm cukorral is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!