Mi a különbség a Spitz és Stroh rum íze között?(az írjon aki már mindkettőt kipróbálta,80%)
A Stroht nagyon szeretem magában is meg keverve is.
A Spitzet még nem próbáltam, érdekelne mi a különbség anélkül hogy meg kellene venni, válaszoktól függően próbát is tennék
Az én értelmezésemben ezek az igazi rumok,mert Magyar-Osztrák Monarchia idejére visszanyúlik története, míg az amcsi féléknek max egy évtized története van Magyarországon.
Nincs kultúrája illetve nem vagyok elég sznob hozzájuk,tehát annyira szárazak hogy élvezhetetlenek ha meg hozzáadott cukor kommersz formában a diplomatico ambassadort sem tudtam meginni, gusztustalan sherry ize is volt. Azt utalom
Nagyon jó ez a nemzeti öntudatod, remélem autót is így vásárolsz, hogy mi volt elérhető itthon a Kádár-érában. Egyébként meg a Monarchia idején ipari hulladék+aroma kategóriába esett a Stroh rum, mivel itt nem lehetett cukornádhoz hozzáférni. Tehát történelmileg is hülyeség az ízlésed.
A Stroh és Spitz rum nem önálló fogyasztásra való alkohol, pontosabban a 80-as fajtájuk. Ezek arra valók, hogy koktélba bekeverd, vagy a gasztronómiában használd ahogy az egyes is javasolta. Mivel a kommunikációd alapján, te simán magadba akarod dönteni, mindegy melyiket veszed, ugyanazt fogod érezni, a tiszta alkoholt.
ma 08:51
Abból, hogy utánzat volt, még nem következik, hogy "ipari hulladék+aroma" volt. Csak kb. a 2. világháború óta tartunk ott, hogy olcsóbb a világvégéről idehurcolni bármit, mint minőségi utánzatot készíteni helyette helyben. A 19. században a "hulladék" italokat még nem forgalmazták palackozott kiszerelésben, és végképp nem volt márkanevük. Már a 19. század nagy részében sem csak rum híján itták az inländerrumot, hanem önálló stílus lett belőle. Akkoriban a legjobb inländerrumok akár olyan jók is lehettek, mint ma a legjobb spiced rumok – az inländerrum gyakorlatilag a spiced rum egy európai variánsa.
Az igaz, hogy a 80%-os inländerrumok sehogyse működnek önálló italként.
Persze az sem igaz, hogy „az amcsi féléknek max egy évtized története van Magyarországon”, mert a 90-es évek 30 éve kezdődtek, de már a szocializmusban is eleresztettek néha egy szállítmány kubai fehérrumot, és akkor úgy vitte a nép, mint a cukrot. A 19. század hajnalán pedig valódi magyar rumok is voltak, mielőtt betört a répacukorgyártás, és fölöslegessé vált a nádcukorimport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!