5cl 90%-os fekete absinthe hány db 5%-os dobozos sörrel ér fel?
Nem három kötekedő kommentet írtam, hanem csak kettőt. A másodikat is csak azért, mert a kérdező nekiállt követelőzni.
De jólan. Nesze, így kell:
7*0,9=6,3 deci tiszta szesz
Ez elég (100/5)*6,3=126 5%-os sörre.
A fél decis kiszerelés 0,5/7*126=9 sörrel egyenértékű.
A másik válaszoló meg ne ugasson bele, mert ő sem segít, csak kötekedik. Én igaz nem kedvesen, de legalább próbáltalak rávezetni mit kell csinálni.
Ha nem bő folyadékkal iszod, akkor hiába számolják ki neked, a hatása nem fog megfelelni ugyanannyi alkoholtartalmú sörnek.
„Ez elég (100/5)*6,3=126 5%-os sörre.
A fél decis kiszerelés 0,5/7*126=9 sörrel egyenértékű.” – itt csak én nem értem a poént a 9 sörnek megfelelő féldeciről? :)
ma 10:34
Nincs olyan, hogy „A fekete abszint”. Különböző gyártók különböző fekete löttyöket árulnak "fekete abszintként", amiknek nemcsak az abszinthoz, de gyakran egymáshoz sincs sok közük.
Köszi Phoney, igazad van. Ezért kell odaírni a mértékegységet is. (fejszámolásnál nem tettem meg) Gyanús is volt ez a mennyiség. Tehát épp tízszer annyit adtam meg.
Ez is jól mutatja, miért kell gyakorolni az általános iskolás matekot.
De ez még így sem egészen pontos, mert ugye V/V% van megadva, és az alkohol meg a víz sajátos módon elegyedik. (Ha jól emlékszem a középsikolás kémiára.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!