100 liter szilva cefrébe mennyi cukrot tegyek?
Úgy hogy a minőségén sokat azért ne változtasson ,de kicsit több legyen.
Hány kg cukor kell bele és azt hány liter vízben kell feloldani?
Full komolyan? Full komolyan próbáld ki! :D Mondhatnám, hogy olvass utána, de mit ér az, ha megteszed? Akkor esetleg olyat is olvashatsz, hogy "full komolyan, cukrot ne!" :D
Ezért próbáld ki. Két hordó, ugyanaz a gyümölcs, ugyanabban az évben, cefrék abszolút ugyanúgy kezelve csak az egyikre teszel 2-3% cukrot (ahogy itt ajánlották mások is), aztán full komolyan főzd le külön-külön mindkettőt és mérd össze! Ne a mennyiséget, ki nem sz--ja le! Az ízt, az illatot!
Kérdező, esetleg próbáld ki ezt te is, ha megteheted, egyébként 2-3% és vízben feloldva adunk cukrot a cefréhez, valóban nagyon leveses gyümölcsnél meglehet tenni, hogy kiveszel levet és abban oldod föl a cukrot, de fölösleges. Ez a mennyiség garantáltan nem ront a minőségen, hanem azon hoz.
Ha magoztad és pépesítetted, akkor túl későn kérdezel, miért nem akkor kérdezel, mielőtt még nekiállnál? Még érés előtt 1-2 héttel legalább?!
Pépesítés után azonnal (szilvánál nem ártott volna pH korrigálás mert biztos nincs elég sava), eztán élesztőtápanyag hozzáadása, majd fajélesztő hozzáadása, majd lezárod a hordót, fedélbe kotyogó, ha sokat töltöttél 1 hordóba, akkor habzásgátló (foamsol).
Szerbiában ,mondom a Csonya nevü 17 holdas szilvásnak: Csonya, mennyi cukrot teszel bele??
Úgy nézett rám ,mint a hujjere: sic.
Secer???
U rakiju ??
Nisi normalan !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!