Ki lehet érezni valahogy a pálinkából a ciánt? Szagban vagy ízben esetleg?
Az a helyzet, hogy kaptam valakitől ajándékba szilva pálinkát, ő főzte. Tudom, mert mondta, hogy ő bizony nem szokta kimagozni, "minek azt..".
Mondtam neki, hogy a cián miatt kell, de csak legyintett rá.
Megkóstoltam, finom, nincs rossz szaga és jó az íze is. Meg merjem inni?
Köszönöm a válaszokat.
A nitrobenzol-nak milyen a szaga vagy illata? Az a bizonyos "technokol" szag? Mihez hasonlít?
Az orvostudomány történetében nem ismert olyan eset, hogy valaki ciános pálinkával mérgezte volna meg magát. A pálinka ciántartalma kevés az akut mérgezéshez. A pálinka „ciántartalma” címén a hidrogén-cianidod szabályozzák, jellegzetesen fanyar mandulás íze van. A mérgező ciántartalmú pálinka közel ihatatlan.
A technokolszagoh semmi köze, az etil-acetát, ami a cefre ecettaratalmával, illetve az előpárlatossággal függ össze.
Köszönöm, az utolsó különösen hasznosnak tűnik.
Akkor nem fogom vissza magam.. :D
Bár úgyse húzóra iszom majd meg, csak apránként, így azért eloszlik.. :)
Szia Mindentudó! Pont egy pálinkafőzdéről láttam műsort (Borbás Marcsi), ott hallottam ezt a technokol-szagot. Nem hinném, hogy agyoncukrozták volna.
Nem akarok okoskodni, csak azt írom le, amit láttam. Sokszoros díjnyertes főzdéről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!