Pálinkából is lehet úgy koktélt keverni hogy ne érződjön ki belőle az íze?
"de pálinkával -emlékeim szerint- akármivel kevertem, olyan "vad" íze maradt."
Nem lehet hogy azért, mert valami rohadt cefréből készült 60 fokos kerítésszaggató szarlé volt? :D
A koktéloknak alapvetően nem az a lényege, hogy ne érezd, miből készült. (Kivéve esetleg a vodkás koktélokat.) A házi- és bérfőzetett pálinka mondjuk gyakran tényleg túl vaskos (vagy szar) ahhoz, hogy jól működjön egy koktélban.
Külföldi gyümölcspárlatokból egyébként mindig is csináltak koktélokat, már bőven azelőtt, hogy a magyarok „újra feltalálták” volna a minőségi pálinkát. Ha pl. rákeresel, hogy "slivovitz cocktails" vagy "kirschwasser cocktails", akkor találsz klasszikusokat is.
Egyébként vannak olyan pálinkák is (finomítástól függően), amik ízét tényleg el lehetne „veszejteni”, ha ez volna a cél.
A "helyi kis pizzériában" biztosan nem kerítésszaggatót tesznek a koktélba.
A kerítésszaggatóból meg amúgy is felesleges lenne koktélt készíteni, az úgy jó, ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!