Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mit tegyek, hogy kevésbé...

Mit tegyek, hogy kevésbé hányjak az alkoholtól?

Figyelt kérdés
Ha iszok, szinte mindig hányok, néha meg úgy is, hogy be sem rúgtam. Érzékeny a gyomrom alapból, elég savas is. Van, hogy egy üveg somersby után már hányok vagy hányingerem van, pedig az tényleg nem sok. Aki hasonló cipőben jár az tudna adni valami tippet, vagy olyan piát amitől kevésbé lesz ez?

2020. júl. 9. 23:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hogy mi nem egyértelmű? Mivel nem minden piától hányok, ezért gondoltam vannak olyanok amiket egy magamfajta ember is jobban bír. Mivel nem iszok annyit így nehezebb kitapasztalni melyik az. Ezért sem iszok sűrűn, de néha néha azért jól tudna esni. Reflux gyanú az van, nem sokára megyünk orvoshoz
2020. júl. 10. 13:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy mi nem egyértelmű? Mivel nem minden piától hányok, ezért gondoltam vannak olyanok amiket egy magamfajta ember is jobban bír."

Háborodj már fel azon, hogy segíteni akarok, légy szíves! Mivel nem ismerlek, nem vagyok orvos, továbbá minden ember egyéni egészségügyi problémákkal küszködhet, nyilván én nem tudom, mik azok a fajták, amiket TE személyszerint jobban bírnál. Remélem nem is az itteni anonim felhasználóktól várod, hogy megmondják neked.

A refluxot azért kérdeztem, mert nekem is az van, és arra pl. nem jó dolog inni. Viszont mivel adtak rá gyógyszert, nem is savasodom fel annyira az alkoholtól, és előfordult, hogy csak a gyógyszer miatt nem jött vissza a pia, különben eléggé irritálta a gyomrom.

Szóval --> doki, és addig NE igyál. A többit vele megbeszéled.

2020. júl. 10. 16:40
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem felháborodtam, csak vissza utaltam a kérdésre. Mindenkit felpontoztam egyébként
2020. júl. 10. 19:11
 14/17 anonim ***** válasza:
76%
igyál sört
2020. júl. 10. 19:33
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Kerüld a szénsavasat, nekem az tesz főleg be. Én csakis feleseket, shotokat és longdrinkeket iszok. Rum, Vodka és néha-néha 60% fölötti töményeket használok ezekhez, egyéb okokból próbálom szinten tartani a hisztamint is, így a vörösbor és whiskey kiesik, ha csak nem tiszta élvezeti célból 1-1 pohár.

Mikor először ittam, akkor a célom a totál KO elkerülése volt, ma a hasfájás mentes spiccesség a cél, minden rendelést jól megfontolok. Részeg nem tudok lenni, mert előbb hányok, nem is bánom. Ha kezd fájni a hasam akkor szünetet tartok, sokszor kihagyok egy kört vagy inkább valami menteset iszok.

Megvan a varázsa a haverokkal ivásnak, de szándékosan hányni elég értelmetlen lenne, főleg ha ezreket fizetsz a hánytató szerért.

Megjegyzem én évente ha kétszer megyek kocsmatúrázni vagy ivós házibuliba, így még nekem belefér, de nem gyötörném a szervezetem ha gyakrabban fordulnék meg ivós társaságban.

2020. júl. 11. 15:13
 16/17 anonim válasza:
Ne igyál!
2020. júl. 12. 01:17
 17/17 A kérdező kommentje:
Leírom annak, aki hasonló cipőben jár. Nekem az sokat segített amikor egy pár korty pia után ittam egy korty vizet illetve ettem egy falatot
2020. júl. 17. 22:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!