A rosé az vörösbornak számít? Ugyanolyan jó a vastartalma, mint amire simán az van ráírva, hogy vörösbor?
És a fehérbornak is ugyanolyan jó a vastartalma, mint a vörösbornak?
Előre is köszönöm, bármelyikre is tudjátok a választ, és megírjátok nekem.
4. A rozékészítésre vonatkozó általános elméleten túl a gyakorlatban két iskolát tartunk nyilván. Az első esetében szokott elhangozni: rozéra szüreteltünk. E bortípus ropogós savai és friss gyümölcsaromái miatt ugyanis sokan korábban szedik le a szőlőt, mint ha ugyanabból a fajtából vörösbort készítenének. Az így rendelkezésre álló alapanyagot rövid áztatás után kipréselik, majd jellemzően tartályban dolgozzák fel.
5. A második csoportot a nemzetközi borvilág saignée technológiaként tartja számon. Ebben az esetben a rozé a vörösborkészítés mellékterméke. Kevésbé önmagáért, mint inkább azért születik meg, hogy általa a héjon ázó léről leválasztott must sűrűbb, testesebb, aromagazdagabb vörösbort adjon. Ezek a rozék – köszönhetően a későbbi szüretnek – társaikhoz képest testesebbek, szerkezetükben és aromájukban is elindulnak a vörösborok felé.
Köszi. Szóval ? :) Akkor itt ez a lényeg, ha jól gondolom
"szerkezetükben [...] elindulnak a vörösborok felé."
De tehát akkor , ha meg , az első csoportot nézzük, akkor abban nincs annyi vas, ebben a másodikban meg közel annyi van, ha jólértem. :) És akkor asszem, nem is tudjuk, hogy melyik melyik, mert ezt nem is tudom pl, hogy ráírják-e utólag, amikor már elkészült. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!