Alkoholmergezesbe bele lehet-e halni? Mennyi italtol? Csak aggódom vkiert
Attól önmagában még nem lesz baja az embernek, hogy rendszeresen 50%-os pálinkát iszik. Attól lesz baja, túl sok alkoholt iszik.
Alkoholmérgezésnek az akut mérgezést nevezik, amikor valaki egyszerre iszik nagyon sokat. Ebbe bele is lehet halni, de az annyira azért nem gyakori.
Hosszú távon az alkoholizmus szövődményeibe lehet belehalni, de az általában több évtizedes "projekt".
Persze, hogy bele lehet halni, de a rendszerességnél nem az alkoholmérgezéstől kell férni, hanem, hogy idővel tönkreteszi a máját és az egész szervezetét(napi egy feles még azért nem!).
Alkoholmérgezésbe rövid idő alatt(órák) nagy mennyiség megivása esetén hal bele az ember. Hogy mi a nagy mennyiség? Az mindenkinek egyéni, van aki 2 dl pálinkától kidől, mint a tuskó, megint más fél litert legyűr komolyabb bajok nélkül, de mindegyik esetben messze vagyunk még az alkoholmérgezéstől.
Ha önkényesen húzni kell egy határt, akkor én azt mondanám, hogy fél liter pálinka egyben lehúzva a határ, ezzel már jó eséllyel detoxban köt ki, de belehalni még minimális eséllyel fog bárki is. Ugyanez a mennyiség több órára elosztva(pl egy egész estés italozás) már simán csak egy csúnya másnaposság, szóval nem csak a mennyiség, hanem az idő is sokat számít.
Hosszútávon halálos lehet
Én ismertem a 2000-es évek környékén egy fiatalabb fickót aki állandóan hullarészegre itta magát
Volt olyan, hogy feküdt az asztalon öntudatlanul és szakadt róla a víz meg rázta a hideg egyszerre, olyan részeg volt
Le is volt épülve rendesen a sok ivászattól sokkal idősebbnek nézett ki mint amennyi valójában volt
Végül a mája megadta magát és 25 évesen alkoholmérgezésben meghalt
Az alkoholmérgezésbe természetesen bele lehet halni.
Azt most nem tudom neked megmondani milyen mértékben kell hozzá fogyasztani, de tény és való, hogy bele lehet halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!