Hogyan tudnék odahaza mentapálinkát készíteni?
Egyrészről a pálinkafőzés otthon mint olyan helyből felszállva adócsalás. Tehát ezért ezt így nem kellene reklámozni.
Másrészről meg kérdezd őket: [link]
Kérdező vagyok,de azt hiszem,te sem gondoltad komolyan,hogy több hektárnyi mentalevél lekaszálása és erjesztése után akarnék pálinkát főzni.Képeket találtam róla,látszik,hogy a már kész pálinkába van beleáztatva.Az áztatás mennyiségi aránya,ideje,valamint a szűrés és a letisztulás technológiája érdekelne.Valamint még az,hogy kell-e az áztatás során erjedéssel számolni,és kell-e hozzá adni mást,mint pl. mézt,cukrot,vagy mást.
Még valami.Lehet pálinkát főzni,az országban legalább közel száz helyen,legálisan.Bárki főzethet,majd árulhatja,csak rendelkeznie kell a Pálinkafőző által kiállított hivatalos iratokkal,és pl.egy őstermelői igazolvánnyal.
Amúgy köszi a választ!
A boróka pálinkát úgy készítettem,hogy szüleim udvarán van vagy nyolc-tíz,kb.5 méter magas boróka.Amikor a magvak acélkékek lesznek és kezdenek leesni,akkor csipesszel szedegetem le,vagy egy nylont alá rakok és lerázom.Tisztítás után leöblítem,majd konyhai késes keverőgépben kevés forróvízzel összeturmixolom.Eléggé letisztult az ízlésem a házi pálinkánál,egy kevésbé ízletes fél liter almapálinkát (48%) szántam jobb sorsra.Az összeturmixolt fél decinyi maghoz még adtam annyi előzőleg forralt vizet,hogy kb egy deci legyen.Ezt hagytam állni addig,míg teljesen áttetszővé nem vált.Ez kb.10-14 nap volt.Ekkor óvatosan a pálinkába szívtam át,egy vékony cső segítségével.Adtam hozzá kevés mézet,összeráztam,és kész.
Azért jó a frissen szedett boróka bogyó,mert a boltival ellentétben még nincs kiszáradva,megvan az a kesernyésen édes fenyő íze.Számomra ez emlékeztetett a Becherovkára.
Üdv!
Én most csináltam menta pálinkát (bocsánat, mentás pálinkát).
2 kisebb cserép menta leveleit ázatattam be 4 dl tiszta körtepálinkába. Alma lehet, hogy jobb lett volna, mert talán az a legsimább ízű, de a saját főzetésű körtémmel is tökéletes lett.
Egy hét állás után leszűrtem, majd összekevertem 1 dl már kész mézes pálinkával. Persze az arányokon lehet variálni, de én nem szeretem a nagyon mézest. Így isteni lett, se nem túl édes mézes, szép halványzöld, és így még a pálinka íze is megmaradt. Egy próbát megér.
No,örültem az újabb hozzászólásnak. Azóta újabb pálinkát készítettem,2 dl. vegyes háziba beleáztattam tíz napig, két-két szál citromfűt és fodormentát, és két-három szem szegfűszeget.Serpenyőben három evőkanál kristálycukrot megolvasztottam,karamellizáltam, majd egy deci vízzel felengedtem. Ezeket a kimaradt 3 deci vegyeshez kevertem.
Nem lett egy Jagermeister, de ezt a hat decit nem cserélném el négy deci Jagerért.Ötért már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!