Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan tudnék odahaza mentapál...

Hogyan tudnék odahaza mentapálinkát készíteni?

Figyelt kérdés
Három hete boróka pálinkát csináltam,az nagyon finom lett!Majdnem olyan lett,mint a Becherovka.A mentapálinka receptjét nem találtam a google keresőben.
2008. nov. 25. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Egyrészről a pálinkafőzés otthon mint olyan helyből felszállva adócsalás. Tehát ezért ezt így nem kellene reklámozni.

Másrészről meg kérdezd őket: [link]

2008. nov. 25. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok,de azt hiszem,te sem gondoltad komolyan,hogy több hektárnyi mentalevél lekaszálása és erjesztése után akarnék pálinkát főzni.Képeket találtam róla,látszik,hogy a már kész pálinkába van beleáztatva.Az áztatás mennyiségi aránya,ideje,valamint a szűrés és a letisztulás technológiája érdekelne.Valamint még az,hogy kell-e az áztatás során erjedéssel számolni,és kell-e hozzá adni mást,mint pl. mézt,cukrot,vagy mást.

Még valami.Lehet pálinkát főzni,az országban legalább közel száz helyen,legálisan.Bárki főzethet,majd árulhatja,csak rendelkeznie kell a Pálinkafőző által kiállított hivatalos iratokkal,és pl.egy őstermelői igazolvánnyal.

Amúgy köszi a választ!

2008. nov. 25. 17:30
 3/7 Vajda Gábor ***** válasza:
A fináncok tudják ezt a legjobban...:D
2008. dec. 16. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
hali bocsi látom már régen írtad ki a kérdést és egy kis off is a boróka pálinkát hogyan készítetted? légyszives írd le vagy privibe köszi
2009. márc. 2. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

A boróka pálinkát úgy készítettem,hogy szüleim udvarán van vagy nyolc-tíz,kb.5 méter magas boróka.Amikor a magvak acélkékek lesznek és kezdenek leesni,akkor csipesszel szedegetem le,vagy egy nylont alá rakok és lerázom.Tisztítás után leöblítem,majd konyhai késes keverőgépben kevés forróvízzel összeturmixolom.Eléggé letisztult az ízlésem a házi pálinkánál,egy kevésbé ízletes fél liter almapálinkát (48%) szántam jobb sorsra.Az összeturmixolt fél decinyi maghoz még adtam annyi előzőleg forralt vizet,hogy kb egy deci legyen.Ezt hagytam állni addig,míg teljesen áttetszővé nem vált.Ez kb.10-14 nap volt.Ekkor óvatosan a pálinkába szívtam át,egy vékony cső segítségével.Adtam hozzá kevés mézet,összeráztam,és kész.

Azért jó a frissen szedett boróka bogyó,mert a boltival ellentétben még nincs kiszáradva,megvan az a kesernyésen édes fenyő íze.Számomra ez emlékeztetett a Becherovkára.

2009. dec. 24. 19:57
 6/7 anonim válasza:
100%

Üdv!

Én most csináltam menta pálinkát (bocsánat, mentás pálinkát).

2 kisebb cserép menta leveleit ázatattam be 4 dl tiszta körtepálinkába. Alma lehet, hogy jobb lett volna, mert talán az a legsimább ízű, de a saját főzetésű körtémmel is tökéletes lett.

Egy hét állás után leszűrtem, majd összekevertem 1 dl már kész mézes pálinkával. Persze az arányokon lehet variálni, de én nem szeretem a nagyon mézest. Így isteni lett, se nem túl édes mézes, szép halványzöld, és így még a pálinka íze is megmaradt. Egy próbát megér.

2010. febr. 1. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

No,örültem az újabb hozzászólásnak. Azóta újabb pálinkát készítettem,2 dl. vegyes háziba beleáztattam tíz napig, két-két szál citromfűt és fodormentát, és két-három szem szegfűszeget.Serpenyőben három evőkanál kristálycukrot megolvasztottam,karamellizáltam, majd egy deci vízzel felengedtem. Ezeket a kimaradt 3 deci vegyeshez kevertem.

Nem lett egy Jagermeister, de ezt a hat decit nem cserélném el négy deci Jagerért.Ötért már igen.

2010. jún. 8. 16:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!