Kell aggódni a vodka gluténtartalmától annak, aki gluténérzékeny?
Különböző súlyosságú gluténérzékenyek vannak. Az sem mindegy, hogy mennyi ideje diagnosztizálták nála az érzélenységet, ha előtte rendszeresen fogyasztott glutént és ezért felszívódási zavara, majd amiatt csontritkulása van, akkor valószínűleg nem kockáztatja senki, hogy néhány hétre megint begyulladjanak a belei és súlyosbodjon az állapota.
Vannak azok is, akik tessék-làssék tartják a diétát. A legjobb, ha megkérdezed és alkalmazkodsz, mert egészen a glutémmentes tűzhelytől a gluténmentes fűszereken át a mindent eszik, de csak mértékkelig bármi előfordulhat.
Elvileg van benne .
Én iszok néha,tünetem nincs,antitest vizsgálatra évente elmegyek, nagyon régóta mindig negatív.
Ra rendszeresen (naponta) fogyasztos,lehet,hogy gondot okozhat .
És igen,a tünetek sem mindenkinél ugyanolyanok . Én nem vagyok extra érzékeny ,sütőport meg ilyen semmiségeket amik nyomokban tartalmaznak simán megeszek,mert nincs rám hatással.
Ezzel NEM bíztatlak a fogyasztására,csak aztmondom te mérlegelj és döntsd el .
Régebben amikor nagyon sz.r állapotban voltak a beleim ngyon szigorúan betartottam a diétát .
A glutént nem lehet lepárolni. A glutén a cefrében marad.
Még a celiac.com-on is leírják, hogy érthetetlen, miért kell riogatni a vodka, whisky „gluténtartalmával”. (Persze, azért, mert „nem értünk a lepárláshoz, biztos, ami biztos”.)
3/3 kérdezd a dietetikus miért riogat vele. Nekem anno a listában benne volt a vodka és a whisky is ,ami glutént tartalmaz :D
Én hiszek neked, csak azért írom,hogy nem mindig tudja az ember eldönteni ki beszél hülyeséget ..laikusként teljesen jogosan azt gondolnám,hogy egy szakember nem beszélhet hülyeséget,ma már persze fenntartással kezelem az ilyesmit..
ma 07:5
Igen, ez sajnos így megy, hogy a szakértő is csúnyán elhasalhat ilyesmin, ha nem foglalkozik a kapcsolódó szakterületekkel :) Mondjuk én amatőr létemre is úgy gondolom, hogy „szakértőben” lehetne annyi forráskritikai igény, hogy nem hisz el minden szart bemondásra... mert a „gluténes vodkánál” ez a helyzet.
Mitől lenne glutén a vodkában?
Búzából előállítani költséges, általában kukoricából szokták előállítani, így abszolút kizárható a glutén jelenléte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!