Pálinka fözöbe lehetne sört fözni?
Nem.
Teljesen más eljárás, más gépekkel.
És mitől nem? Ha rozsdamentes és nem teszed rá a kupolát azt főzöl benne amit akarsz, még húslevest is lehet! Csak értelmét nem látom, de az egy más kérdés. Rézben nem főzném, mert az okozhat némi elszíneződést de az is csak akkor ha nincs rendszeresen tisztítva avagy úgy van tisztítva (pl. savval fölmarva, amiről egyébként egyesek úgy gondolják, hogy azt úgy kell csinálni).
Ugyanakkor ha mondjuk van egy 25-30 literes rozsdamentes főzőüstöd legalább, ámbár nincs otthon közel sem ekkora edényed, akkor használhatod erre is, ha viszont van, akkor használd inkább az edényt! De nem egy horror összeg egy 20-30L-es lábas (6-7 ezer forint)!
A hűtője lehet igazán hasznos, mert jó akár léhűtőnek is, mert hogy a főzött sört le kell hűteni, nem jó és nem elegendő ha "hagyod kihűlni". Azonban a hűtők tisztaságára csak kevesen ügyelnek, hagyják elvízkövesedni stb... ebben az esetben élelmiszert öntenél bele, így nyilvánvalóan annak makulátlanul tisztának kell lennie. Azért nem foglalkoznak vele, mert az a párlattal közvetlen nem érintkezik, pedig a vízkő a hőleadást gátolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!