Valaki csinált már otthon házi sört? Mennyire maceráns? Lehet hogy jobban megéri 400ért megvenni literjét inkább boltban?
A Youtube-on találsz több - magyar nyelven is! - videót a folyamatról.
Laikusként úgy láttam, hogy erősen időigényes, illetve némi utánajárást is igényel az eszközbeszerzés mellett.
Szerintem senki nem racionális okokból főz otthon sört, hanem hobbiból, kísérletezésből.
Ha úgy állsz hozzá, hogy nem éri-e meg jobban valami szart venni, 200 forintért félliterenként, akkor szerintem felejtős számodra ez a történet.
Amúgy aki sok sört fogyaszt, annak pénzben mérve megéri főzni, főleg ha alapból nem a 150 forintos lábvízre van igénye. A valamire való kisüzemi sörök 6-800 forintba kerülnek 0.33l..
De ha azt veszed, hogy elmegy egy 20 literes recepttel is kb 6 munkaórád, ha azt valódi munkába fektetnéd akkor jobban kijönnél anyagilag, minthogy otthon pancsolsz.
Én szoktam főzni, de sose jutott eszembe hogy mennyire éri meg..szeretem csinálni, érdekes folyamat, jobbak is mint amiket boltban kapni lehet /de mindenkinek a saját gyereke a legszebb/ olcsósítás helyett inkább kísérletezek új alapanyagokkal, amik drágítják. De ez még mindig egy nagyon olcsó hobbi, ha biciklizel, az is amire mindent megveszel sok százezres tétel, a videójátékozás is...egy alap fapados főző-erjesztő-palackozó szett max 30-40ezer. Ami pár főzés alatt meg is térülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!