Miért lett zavaros a pálinka szellőztetés közben?
3 hónapig teljesen nyitott "edényben", ráadásul széles "edényben" tároltad? Térfogatából mennyit veszített? Nem akarlak elkeseríteni a kérdésemmel, de kóstoltad/mérted? Kb. mennyi alkohol van benne? Feltételezem tudod mennyi lett a végeredmény (hány alk.%), most mennyi?
A szellőztetés nem több hónapos eljárás, ezt ki mondta, hogy így csináld, mert Ő tartozik neked 3 liter pálinkával?
Pálinkát szellőztetni több módszerrel lehet, így, ahogy te csináltad, így max. 1-2 hétig szabad hagyni, de függ ez is a mennyiségtől, 3 litert egy hétig se! Kis mennyiséget beletöltöd széles "korsóba" azaz széles demizsonba úgy, hogy az ne legyen tele, azaz a pálinka minél nagyobb felületen érintkezzen levegővel. Ezt lezárod!!! Aztán ugyanígy kb. 1 hónapig naponta 1-2x kinyitod, picit megkavarod, nyitva hagyod 1-2 percig, majd visszazárod.
Nagy mennyiséget (értsd 20-30 litertől többet) nyitva lehet hagyni, ahogy te is nyitva hagytad, de akkor is, mint írtam 1-2 hétig! Ezen kívül lehet még csurgatással is. Minél szélesebb edénybe (pl. lábosba, lavórba) vékony sugárral átcsurgatod 1-2x.
Erős a gyanúm, hogy jelentős alkoholtartalmat veszített. Az előttem már felsorolt okok okozhatnak opálosodást, bizonyos alk. százalék alatt ennek kockázata jelentősen nő (kb. 45-42 alk. fok), így úgy gondolom ezzel az eltúlzott "szellőztetéssel" bezuhant az alk. tartalom ebbe a tartományba vagy akár ez alá és ezért opálosodott be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!