A Csányi Pincészet honlapján miért nincs siller bor?
Figyelt kérdés
Nem vagyok otthon a borokban semennyire, ezért ma elkezdtem kicsit olvasni róluk. A csányi pincészet honlapján mikor néztem a választékot nem találtam a siller-t, pedig előtte egy másik cikkből úgy tájékozódtam hogy az pedig egy ugyan olyan színt megkülömböztető csoport, mint a fehér, a rozé, és mint a vörös. Mind megtaláltam a pincészet honlapján, kivéve a siller-t. A kérdésem, miért nincs ott a siller?2020. ápr. 11. 19:57
11/14 A kérdező kommentje:
Had idézzek még egyet ugyan abból a cikből:
"Rosé („rozé”): a rózsaszín vagy rózsás különböző árnyalatai, vörös szőlőből készül, úgy, hogy a mustot nem hagyják olyan sokáig állni a ledarált szőlőn, mint a vörösbor esetében. "
Nagyon köszönöm hogy próbáltok segíteni rá látni a dolgokra! :) De még egy kérdés... Ez a cikk akkor rosszul fogalmazott, és kék szőlőt akart írni, vagy vöröbor szőlőt? Esetleg borászok között ez egy frappáns megnevezés?
2020. ápr. 11. 21:11
12/14 Mojjo válasza:
Vörösbor szőlőt akarhattak írni valószínűleg.
13/14 A kérdező kommentje:
Akkor az a szőlő ami vöröses, az is a kék szőlő. Azt hiszem mindenre választ kaptam. Nagyon köszönöm a segítséget, és hogy kigoboztatok engem ilyen gyorsan. :))
Mégegyszer köszönöm, és jó egészséget nektek ezekben a nehéz időkben!
2020. ápr. 11. 21:25
14/14 Mojjo válasza:
@13: Nem feltétlen. Nézd csak meg a szürkebarátot, kifejezetten pirosas, mégis fehér szőlő és fehérbor készül belőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!