Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 100 ezer forintos bor 10x...

100 ezer forintos bor 10x jobb mint egy 10 ezer forintos?

Figyelt kérdés

Általában ilyen 2-10 ezer/üveg borokat szoktam inni, de látni 50-60, 100 meg akár 100 ezer feletti borokat is.

Ezek valóban jobbak annyival mint amennyivel drágábbak vagy csak a nevet, marketinget, exkluzívitást kell megfizetni?

2020. jan. 25. 20:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
20%
Természetesen.
2020. jan. 25. 20:06
 2/12 anonim ***** válasza:
94%

A kérdést közelítsd meg mondjuk más termékekkel. Pl:

Egy Gucci póló 10x jobb mint egy Adidas?

Lehet egyébként hogy bornál valóban jobb a drágább, de többnyire a piacon már nem a minőség hanem a hype határozza meg az árat.

2020. jan. 25. 20:20
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Utóbbi. Meg az is benne van hogy az átlag emberek nem olyan kifinomultak hogy észrevegyék a különbségeket. 50.szülinapra vettem ismerősömnek egy 50 éves konyakot, 125ezer volt asszem. De ha mellétettek volna egy olcsót és becsukott szemmel megittam volna őket nem tudtam volna megmondani hogy melyik a jobb. De a különlegessége miatt azért egyszer megérte az élményt. Úgyse engedhetem meg magamnak hogy minden nap ilyet igyak. A don perignon meg kifejezetten nem izlett amit másik alkalomra vettem. Jó nekem az 1000 forintos éded bb vagy törley
2020. jan. 25. 20:24
 4/12 anonim ***** válasza:
79%

"De a különlegessége miatt azért egyszer megérte az élményt."

Szóval nem jobb, csak hát a sznobizmus, a divat...

Egy bor sem lesz jobb az ára miatt vagy hogy nem 3, hanem 30 éves.

Nem hinném, hogy 5000 Ft fölött jobb lenne a minőség/összetétel/íz, stb

(jó, mondjuk az aszú pepecselős, ott legyen 10.000Ft ami fölött nem lesz sokkal jobb)

2020. jan. 25. 20:46
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Akik a százezres (vagy több) borokat vagy konyakokat árulják azok is tudják hogy vannak nagyon buta emberkék.
2020. jan. 25. 21:59
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon öreg borokat gyakran árverezik. Az ize lutri.

Egyébkéntmeg "ízlések és pofonok...", ittam olcsón jó bort, s drágán rosszat.

Társaságban egyszer felbontottunk egy nagyon drága francia pezsgőt. A többiek úgy itták mint a mannát, én meg az első korty után titokban meglocsoltam vele a szobanövényt.

Vagy: konyakok, brandyk közül a 3 csillagos görög Metaxát sokkal jobban szeretem, mint az 5, vagy 7 csilagosat. De még az albán Korca-t is. A Skendebeu-t már jóval kevésbé. A francia konyakokkal is hasonlóan vagyok. Volt 2 decis, 110 dolcsis, ami ízlett, de itt sem mindig az ár a meghatározó.

2020. jan. 25. 22:03
 7/12 anonim ***** válasza:
16%

ne tízszer ezersze kb. ahogy a milliósis sokkal jobb a százezrestől. persze csak lötyögni mindegy mit veszel de a minőség itt kezdődik

[link]

2020. jan. 25. 22:06
 8/12 anonim ***** válasza:
21%
Nyugtasd csak magad azzal, hogy sznobizmus, ha attól jobban érzed magad, amiért Te nem engedheted meg magadnak.
2020. jan. 26. 00:48
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
A méregdrága italok (legyen az: bor, konyak, vagy bármi más) a sznobok itala! Ezek jórészt arra valók, hogy az illetőnek a társaságában legyen mivel hencegnie!
2020. jan. 26. 03:53
 10/12 anonim ***** válasza:
93%
Minden italnál van egy ársáv ahol már igazán jó minőségű termékeket lehet venni és bár vannak amelyek a többszörösébe kerülnek vagy alig, vagy egyáltalán nem lesznek jobbak. Ha azt kérdezted volna hogy a 4000Ft-os bor 10x jobb e mint a 400Ft-os akkor azt mondom hogy ízélmény szempotjából egyértelműen igen, mert 400Ft-ért csak olyan borok vannak amik a berúgáson kívül semmire se jók de arra sem érdemes őket használni mert másnap haldokolsz tőlük. Jelen esetben viszont a válaszom az hogy nem. 5-10 ezer Forintért már olyan jó borokat lehet venni hogy a 100 ezer Forintosba csak az exkluzivitást fizeted meg vagy a márkanevet, esetleg nagyon kevés készült belőle, ilyesmikre kell gondolni.
2020. jan. 26. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!