Amerikai whiskey-ek ben mi a különbség a tennessee es a bourbon közt?
*értelemszerűen
Lincoln County Process-nek is hívják ezt a folyamatot, amikor juharfaszénen szűrik át a whiskeyt.
Lepárlás után, de érlelés előtt szűrik át egy juharfaszén rétegen. Minden másban ugyanúgy készül, mint a bourbon, bár általában más a cefre receptje is; még több kukorica, még kevesebb rozs.
Azt mondjuk tudni kell, hogy törvény szerint a szűréssel együtt is lehetne bourbönként palackozi, de szűrés nélkül nem lehetne Tennesse whisky – ezt is csak valami 10 éve írja elő törvény, előtte a Tennessee whisky egy nemhivatalos whiskyfajta volt, és eredetileg ki kellett harcolnia a gyártónak a hatóságnál, hogy ne kelljen bourbönnek címkéznie.
Ezen a kettőn túl viszont sok más szabályozott amerikai whiskyfajta is létezik, pl. a rye/rozswhiosky (51%+ rozs), a corn/kukoricawhisky (80%+ kukorica), meg még 1-2 népszerűtlenebb.
"Lepárlás után, de érlelés előt..."
Nyilvánvalóan, így gondoltam én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!