70%-os alkoholt mivel lehet higítani?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Van itthon 70%-os pálinka előpárlatom. Ebből szeretnék készíteni egy laza max. 30%-os likőrt. Két elképzelésem van... főzök cukorszirupot, belerakom a fűszereket és az alkoholt, vagy desztillált vízzel, hidegen teszem bele a fűszereket és az alkoholt. Melyik az életképes megoldás?
Mézeskalács likőrt szeretnék készíteni karácsonyra.
2019. nov. 19. 08:07
1/4 anonim válasza:
A pálinkába tedd a fűszereket, 2-3 hétig naponta megrázogatva érleld, majd szűrd le és kihűlt cukorsziruppal hígítsd a megfelelő szeszfokig. Közben érdemes kóstolhatnak, hogy ne legyen túl édes.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2019. nov. 19. 08:52
3/4 anonim válasza:
Páleszt bármivel, annak úgyis pálesz íze marad.
4/4 Phoney válasza:
Előpárlatból inkább ne csinálj likőrt... nem súlyosan mérgező, de rosszul lenni bőven lehet tőle, és az íze is durván átüt akármin. Ha nem is finomítod újra, legalább forrald el a levegőbe a szúrósabb komponenseket.
Fűszereknél egyébként általában az adja a legteltebb ízt, ha meleg (Kb. 60-65 °C, amit az ujjad még elbír) szeszben kivonatolod, és kb. 12-24 óra után leszűröd. A cukrot csak utólag add hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!