Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az alkoholt lehet vízzel...

Az alkoholt lehet vízzel hígítani? Akkor is ütős marad?

Figyelt kérdés
2013. szept. 24. 13:43
 1/9 anonim ***** válasza:

Csak több lesz, és akár zavaros is lehet...


Az alkoholszint is csökken, tehát kevésbé lesz ütős (hígítás arányától függ), valamint élvezeti értéke is csökken.

2013. szept. 24. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Az alkoholt lehet vizzel higitani. Csak akkor marad ütös ha Krisztus vagy.
2013. szept. 24. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem, az kb. olyan mint a fröccs

lehetni lehet hígítani

2013. szept. 24. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Nyilván többet kell meginni belőle, hogy ugyanannyira hasson. Ha 1 decihez 1 deci vizet adsz, kétszer annyit kell igyál. Logikus.


Viszont néhány kivételtől eltekintve csak rontja az ízt, minőséget, állagot, élvezeti értéket, úgyhogy nem ajánlott.

2013. szept. 24. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:

Erről mesélhetnének a bárosok! :)


Egyébként meg minden koktél az alkohol higítását jelenti, részben jéggel, ami ugye víz!

2013. szept. 26. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 SzikraHuszár válasza:
Ha még a 7. ikes kémiát sem végezted el, mi a fenéért érdekel pont az alkohol? Legalább metil?
2013. szept. 26. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 csabika1971 ***** válasza:
Az alkohol erősségi tisztaságán is múlik. 70%-os alkoholt hígítani is kell. Mert ott aztán nem érzel ízt csak, hogy marha erős. Égeti mindened és örülhetsz bőséges fogyasztásnál nem gyullad meg benned. Az ilyen tisztaságú alkoholt desztillált vízzel hígítják, tetszőleges szintig, házilag Kb. 50% körüliig. Ehhez a művelethez viszont alkohol % mérő kell, amit általában barkács vagy mezőgazdasági boltban vehetsz.
2013. szept. 28. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 alvómaci válasza:
Nálunk a csapos a sört is szódával nyomatta ki CO2 helyett. Hát az ütős lett mikor rájöttek. Egyébként a tiszta alkohol valóban ihatatlan szinte, ha nincs felhígítva. De a 30 fokos pálinka az már csak ízesített szeszes ital valóban.
2013. okt. 2. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Amennyire én tudom, csak az ouzo és az absinthe (az eredeti, nem a cseh változata) jobb vízzel hígítva, mivel az ezekben található ánizs illóolaj a vízben nem oldódik, így kicsapódik tőle és jobban érezhető az íze.
2013. okt. 5. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!