Kókuszlikőr "készítés" így jó lesz szerintetek?
Egyenlőre 37.5% -os kalinka vodkában áztatok kókuszreszeléket. 2x 2.5dl-ben (azért van külön szedve, mert egyikben bolti kókuszreszeléket a másikban valódi kókuszreszeléket áztatok)
terveim szerint hagyom pár hétig vagy hónapig őket, naponta felrázom párszor. Utána majd szirup és tejszín bele.
a főkérdés inkább az, hogy a vodkában áztatás megfelelő e így.
finomszesz sajna nincs, bár hamarosan kapok egy pár decit majd.
Egy barátoméknál a citromlikőr készítés ebből állt:
Citrom lé + tiszta szesz, összekeverés és kész.
Szóval te szerintem még jól csinálod. :)
huh az jó gyors lejárás:)
azt olvastam, hogy hagyni kell időt akár 3-5hónapot is, hogy a gyümölcsből, jelenleg a kókuszból az ízek összeérjenek az alkohollal.
38 fokos szeszben általában csak olyan dolgok tudnak kiázni (igaz, gyorsabban), amik tiszta vízben is kiáznának.
Szeszes áztatáshoz 85% ajánlott kb. A kókuszhoz sajnos nem értek, de szerintem telt kókuszízt nem fog átvenni (2 hetet várj esetleg, utána már nem történnek csodák).
Lehet, hogy 85+ szesszel sem működne, mert lehet, hogy pl. préselni szokták, nem áztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!