Mi a különbség a Metaxa és a konyak között?
Először is attól függ, hogy a konyakot a magyar szótári és köznyelvi értelmében érted (brandy, érlelt borpárlat), vagy a cognacra gondolsz, ami egy eredetvédett francia brandy és csak a Cognac-régióban készülhet, külön szabályozás szerint (mind mondjuk itthon a szatmári szilvapálinka). Az italszakma már egy ideje konyak alatt is csak az utóbbit érti.
A fentieken túl, a Metaxa nem is tiszta brandy vagy borpárlat.
Az 5* és 7* változat alkoholtartalma (a címkéje szerint) legnagyobbrészt tisztaszesz és muskotálybor, meg hozzá valamennyi borpárlat, az utóbbit a mai változatokban én már nem is érzem. (Ismerek valakit, akinek az összes tiszta konyak „pálinkaízű”, csak a Metaxákat szereti :)
Az ezeknél drágább Metaxák borpárlatból és muskotályborból állnak, tisztaszesz nélkül.
Plusz, mindegyik Metaxát fűszerezik is rózsaszirommal és egyébbel.
Ja, és persze a Metaxa nem egy italfajta, hanem egy márka. (Ahogy a Jim Beam, Hennessy, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!