1/3 anonim válasza:
hőmérséklet és fajta függő
két hét csak elég neki
2/3 anonim válasza:
Függ a:
- hőmérséklettől (és annak egyenletességétől is!)
- a gyümölcs cukortartalmától (amihez nem elég annyit tudni, hogy kajszi)
- cefrézési eljárástól (vadélesztőkre bíztad vagy irányított erjesztés, kapott-e hozzáadott cukrot stb.)
Vadélesztőkkel, közel állandó 20 fok körüli hőmérséklet mellett lehet akár 1 hónap is, totálisan kiszámíthatatlan.
Irányított erjesztéssel, hasonló körülmények között a főerjedési időszak 3-5 nap szokott lenni, az utóerjedési időszak 5-6 nap körül alakul.
Nagy hőingadozás mellett meg lehet, hogy látszólag végbement a folyamat, gyak. meg megakadt.
Mindkettő csak egy erős átlag...
3/3 mindentudó99 válasza:
Ha meg televágod cukorral két hónapig is forrhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!