Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyibe kerül egy jó sárgabar...

Mennyibe kerül egy jó sárgabarack pálinka?

Figyelt kérdés
1l

2018. febr. 25. 19:10
 1/10 anonim ***** válasza:
A levendula pálinka literje olyan 5000 ft, akkor a baracké olyan 2000-3000 lehet... pontosat nem tudok :(
2018. febr. 25. 23:24
 2/10 anonim ***** válasza:
44%

Levendulából nem főznek pálinkát!

Kérdező gondolom a házi pálinkára gondolsz.

A sárgabarack kilója 2-300 forint alsó hangon. Ebből kell 10 kiló egy liter pálinkához. A főzési díj felénk 1750 forint, tehát 2500+1750=4250. S ekkor még nem számoltuk bele a munkádat, s a hasznot.

Tehát szerintem 5000 forint körül van minimum literje egy NORMÁLIS házi barack pálinkának.

2018. febr. 26. 10:28
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Bocs #2, rosszul tudod, nekem is van itthon levendula pálinkám.

[link]

Egyébként levendula pálinka 7500/fél liter.

2018. febr. 26. 11:21
 4/10 Phoney ***** válasza:

ma 11:21

Hogy a webáruházakban mit minek neveznek, arra ne építs, mert gyakran még az italboltosok se tudják, hogy mit árulnak. Ha már van otthon, akár meg is nézhetnéd. A „Pannonhalmi Lavender szeszesital” (ld. hátsó címke) egy levendulakivonattal ízesített almapálinka. Az elülső címkén se levendulapálinka, hanem „Levendula & pálinka” van feltüntetve.

ma 10:28

„A főzési díj felénk 1750 forint,” – azért az eladott házipálinka egy részét nem főzetik, hanem otthon főzik.

2018. febr. 26. 11:40
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem tudom rosszul. Levendulából, akácvirágból csak PÁRLATOT lehet főzni, pálinkát nem.
2018. febr. 26. 19:41
 6/10 Phoney ***** válasza:

tegnap 19:41

Semmit se lehet *belőlük* főzni. Cefrét, alszeszt vagy kész pálinkát lehet velük *ízesíteni*. Amikor valaki házilag levendulából, akácból „főz”, akkor cukorcefréből (vagy gyümölcsből) főz, virággal ízesítve.

2018. febr. 27. 09:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Házi és "jó" és 1 L reális ára én úgy gondolom, hogy 8000 Ft lenne, gyakorlatilag meg megkapod akár 3-4000 Ft-ért is a "jót".

Gyárinál inkább arról lehetne beszélni, hogy ki mit mer ajánlani, de ehhez viszont én nem nagyon tudok hozzászólni.

Ha a kérdés mögött az rejlik, hogy vajon mennyiért add el, akkor arra a válaszom az, hogy ne add el! Akkor sem, ha nem vagy a fogyasztója. Ne add el, ha jönnek vendégek, kínáld meg őket, el fog fogyni!

Phoney, ez OK, hogy akár lehet olcsóbb az otthon főzés.

Úgy írok most erről, hogy feltételezem azt, hogy jó házi pálinkát elad bárki is ebben az országban.

Szóval úgy részletesebben utánaszámoltál már? Merem feltételezni, hogy pl. azok is, akik eladják a pálinkájukat, nem számolnak utána... Az otthon főzés kb. 800-1000 Ft-tal olcsóbb, mint a bérfőzés. S eztán jön egy nagy DE! Leszámítva a főző árát, azt nem tudom megfelelően beépíteni ebbe az árba, mert hogy a bánatba... de ki hogy számol, maradjunk annyiban, hogy azzal együtt már nem sok különbség van a két ár között ha egyszer egy 25L-es hobby főző is 100e körül van. S akkor még a befektetett energiát (saját) nem is számoltam, hisz ha azt nézed csak 1L pálinkának (ezzel a 25L-essel) 2.5-3 óra a főzési ideje. No aki képes kb. 4-5 óra melót eladni egy ezresért (ebbe akkor beleszámoltam a cefrézést, kezelést, gyümölcs tisztítást, magozást stb.), ott nem a szükség dolgozik, hanem a hülyeség. Fölé már csak az licitálhat, aki ráadásul saját gyümölcsből készíti, így Ő szüretel és képes a fákat gondozni minden évben, (metszés, akár permetezés stb.) az alatta fekvő területet rendben tartani...

2018. febr. 27. 17:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Egy liter házi pálesz 500 forintból előállítható. Hisz van saját gyümölcs. Permetre elmegy valamennyi és gáz , víz a főzéshez. Két három ezerért meg eladható. Egy főző ára ha valaki eé tudja adni a páleszt egy év alatt visszajön.
2018. febr. 27. 17:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Haha! Hát csak egy üveg 200 Forint. Igazad van, abszolút, csak azt hiszem, mi nem ugyanarról beszélünk.
2018. febr. 27. 19:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom te miről beszélsz de saját gyümölcsel saját főzéssel olcsón kijön. Miért kell a legdrágább összegekkel számolni ? Bérfőzés stb.
2018. febr. 27. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!