Egy koncentrátumból készült gyümölcslé, hogyan lehet 100%-os?
"Miért szabad az ilyet gyümölcslének hívni? Csak a préslé gyümölcslé."
Attól még gyümölcslé ez is, hiszen nem zöldségből vagy nyershúsból nyerik ki, hanem gyümölcsből.
Hát még ha azt elképzeled, hogy ha fogják a tejet, és nem 2,8-as zsírtartalomra, hanem csak 2,6-ra állítják be, vagy a tejfölt csak 19,5-re, sőt, a 95 g-os kakaós csigát is csak 90 grammra lövik be... Az egész élelmiszeripar egy nagy hazugság és kész, nem?
A frissen préselt gyümölcsléhez is egész nyugodtan hozzá lehet keverni 10 % vizet, és azt mondani, hogy "hát kérem szépen vizes volt az alma", nem?
Attól még, hogy nem értesz az élelmiszeripari szabályozáshoz, technológiákhoz, ellenőrzésekhez, szokásokhoz, attól még létezhetnek. És valószínűleg éppen ezért tudtad meg azt is, hogy az a bizonyos 100%-os gyümölcslé sűrítményből készült (hiszen ráírták).
Egyébként szerinted mi a 100%-os gyümölcslé? Mondjuk egy alma esetében. Nyilván ha magadnak préseled, nem megy bele a magja, héja, stb., de még magának a gyümölcsnek is csak egy része. Mi a 100% tartalma szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!