Egy koncentrátumból készült gyümölcslé, hogyan lehet 100%-os?
Nyilván nincs 100%-os gyümölcslé, de amit leírtál, az eméletileg működne. A valódi gyümölcslé igen nagy százaléka viz, amit kivonva, majd később visszaadva ugyanazt az elegyet kapjuk.
100%?- igen, természetes? - nem
Az összes ellenvetésed érvénytelen, mert ez a "lötty" összetételben nem különbözik a frissenpréselt gyümöcsllétöl és ugyanolyan szigorúan ellenörzik, mint a borokat is.
Az csak az ostaoák gondolkodásmódja szerint lehetséges, hogy túlhígitják és ennek ellenére eredeti összetételünek árulják.
Igazad van kérdező, nem ugyanaz.
Ha sűrítményből készül, akkor bizonyos tápanyagok/nyomelemek elvesznek belőle, pl. rostok.
Hiába ugyan az a c vitamin és cukor arány, sőt még az íz is hasonlít, az élettani hatása eltér a valódi facsart létől, ugyanis bizonyított tény hogy a rostoknak fontos szerepe van az emésztésben (az egyik ami elveszik, hacsak nem veszel olyat amihez utólag rostokat adtak hozzá).
Azaz a koncentrátumos narancslevet én inkább hasonlítanám Fanta+vitaminokhoz, mint a facsart narancsléhez.
Forrás a különbségekről alábbi linken angolul:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!