Magasnyomású kávéfőzővel (15 bar) és klasszikus kávéfőzővel főzött kávé között van különbség? Illetve mennyire nagy?
Finomabb a magasnyomásúval főzött?
Csak mert ez a fajta kávéfőző legalább 3x drágább (bár nem túlzás a 10x) a klasszikus (kotyogós) kávéfőzőnél.
Pl.
vs
Nektek mi a véleményetek? Melyik kávét szeretitek jobban? És miért?
És melyikben van több koffein?
Nekem kotyogós is van és presszó főző is
Nekem az utóbbi sokkal jobban ízlik, de pl. utazáskor megelégszem a kotyogóssal.
Körülbelül 8-10 éve vettem egy akkor 120 ezer forintról 100-ra leakciózott darálós 15 bar-os Bosch kávéfőzőt.
Ehhez nagyon hasonló: [link]
Na azóta tudom, hogy milyen az igazi jó kávé. Előtte is szemes kávét vettem és frissen daráltam a kotyogóba kávéfőzés előtt a szemes kávét. De az a finom krém a tetején, meg az a valódi zamat, az csak a 15 baroson jött ki. Addig is 100% arabicát vettem és az olaszos pörkölést szeretem. Leginkább a Davidoff kávékat ittam.
Mióta az őrlős kávégép megvan, a kotyogót csak akkor használom, ha a másik szervízben van. Már szinte mindene ki lett cserélve. De a szerelő is szereti, mert semmi érintő képernyő, meg egyéb felesleges cucc nincs benne. Csak egy fapados őrlős 15 bar-os kávégép.
Ma már 150 ezer alatt nem igen veszel hasonló típust.
De a magasnyomáson főzött kávénak nincs párja!
[A koffeintartalma a robusta kávénak kb 3 szorosa az arabica fajtának. A robusta fajta az olcsó kávé, afrikában is megterem. Nehéz finomra őrölni. Az arabica csak 2500 méter tengerszint feletti magasságon terem, alacsony a koffein tartalma, de finom, zamatos kávé, és púderfinomságúra is könnyen őrölhető. Jóval drágább, mint a robusta.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!