Melyik cukor az egészségtelenebb? Ami a kólában van vagy amit a teába rakunk (ha kizárólag csak a cukrot nézzük)?
Figyelt kérdés
2018. jún. 17. 20:59
1/11 anonim válasza:
Kémiailag tök ugyanaz a kettő. (C12H22O11)
2/11 anonim válasza:
Gyere le mamakám az égből, adj türelmet s megértést.... sokat de azonnal.
3/11 anonim válasza:
Kólában lévő mennyiségtől ihatatlanul édes lenne a tea. Ezért ott kisebb mennyiségben van jelen.
4/11 anonim válasza:
Nem pont ugyanaz a kettő, a gyümölcscukor, szőlőcukor, répacukor, tejcukor kémiailag is különbözik (a teába valószínűleg répacukrot teszel, a kólában a bánat tudja, mi van, talán a gyümölcscukor a leggyakoribb). Élettanilag a cukorfajta majdnem mindegy, elsősorban a mennyiség számít. Biztos láttál már te is infografikákat arról, hogy egy pohár kólában levő cukor hány kockacukornak felel meg.
5/11 anonim válasza:
Ha glüköz-fruktóz szirup van a kólában, akkor az a károsabb, mert hosszútávon a máj elzsírosodását okozhatja, valamint az inzulin elválasztásra is más hatással van, mint a szacharóz (répacukor).
6/11 Phoney válasza:
tegnap 23:07
A répacukrot (szacharózt) a szervezet ugyanúgy fruktózra és glükózra bontja le seperc alatt, az nem baj?
7/11 anonim válasza:
De ott van mellette a glükóz, nem zavar? Így nem korlátlan mennyiségben kerül be a véráramba. Nyugodtan olvassátok el ezt a cikket, jól leírja, hogyan kerüli ki a szabályozó pontot a fruktóz.
Ez a fő gond napjainkban, hogy a legtöbb bolti cuccban fruktóz-glüköz szörp van aminek hidrolizált kukoricakeményító az alapja. Természetesen ennek nem sok köze van a gyümölcsökben található fruktózhoz. Vajon miért van egyre több inzulinrezisztens ember...?
8/11 anonim válasza:
Utolsónak: inzulin a glükózhoz kell, inzulinrezisztenciát a glükóz (és újabb kutatások szerint az állati zsír)okoz. A fruktóz a fruktózérzékenyeknek rossz, ez is egy májkárosító állapot, olyan tünetekkel, amiből kevesen gondolják, hogy baj van. Van egy teszt, ki lehet mutatni, diétával csökkenthető.
9/11 anonim válasza:
A fruktózzal édesített termékeket a új kutatások szerint már nem ajánlják a cukorbetegeknek, holott régebben ezzel így tettek, hiszen alacsonyabb a glikémiás indexe. De okés, nekem mindegy ki mitől hízik el:D
10/11 anonim válasza:
a kólában lévő egészségtelenebb. hiába ugyanaz a 2 lényegében, olyan mennyiségben van benne a kólában, hogy az egészségtelenné teszi. csak azért tudják az emberek meginni, mert mellé iszonyúan savas, ami elnyomja a cukor ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!