Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Melyik cukor az egészségtelene...

Melyik cukor az egészségtelenebb? Ami a kólában van vagy amit a teába rakunk (ha kizárólag csak a cukrot nézzük)?

Figyelt kérdés
2018. jún. 17. 20:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kémiailag tök ugyanaz a kettő. (C12H22O11)
2018. jún. 17. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
53%
Gyere le mamakám az égből, adj türelmet s megértést.... sokat de azonnal.
2018. jún. 17. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
Kólában lévő mennyiségtől ihatatlanul édes lenne a tea. Ezért ott kisebb mennyiségben van jelen.
2018. jún. 17. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
19%
Nem pont ugyanaz a kettő, a gyümölcscukor, szőlőcukor, répacukor, tejcukor kémiailag is különbözik (a teába valószínűleg répacukrot teszel, a kólában a bánat tudja, mi van, talán a gyümölcscukor a leggyakoribb). Élettanilag a cukorfajta majdnem mindegy, elsősorban a mennyiség számít. Biztos láttál már te is infografikákat arról, hogy egy pohár kólában levő cukor hány kockacukornak felel meg.
2018. jún. 17. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
71%
Ha glüköz-fruktóz szirup van a kólában, akkor az a károsabb, mert hosszútávon a máj elzsírosodását okozhatja, valamint az inzulin elválasztásra is más hatással van, mint a szacharóz (répacukor).
2018. jún. 17. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 Phoney ***** válasza:
100%

tegnap 23:07

A répacukrot (szacharózt) a szervezet ugyanúgy fruktózra és glükózra bontja le seperc alatt, az nem baj?

2018. jún. 18. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
49%

De ott van mellette a glükóz, nem zavar? Így nem korlátlan mennyiségben kerül be a véráramba. Nyugodtan olvassátok el ezt a cikket, jól leírja, hogyan kerüli ki a szabályozó pontot a fruktóz.

[link]

Ez a fő gond napjainkban, hogy a legtöbb bolti cuccban fruktóz-glüköz szörp van aminek hidrolizált kukoricakeményító az alapja. Természetesen ennek nem sok köze van a gyümölcsökben található fruktózhoz. Vajon miért van egyre több inzulinrezisztens ember...?

2018. jún. 18. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsónak: inzulin a glükózhoz kell, inzulinrezisztenciát a glükóz (és újabb kutatások szerint az állati zsír)okoz. A fruktóz a fruktózérzékenyeknek rossz, ez is egy májkárosító állapot, olyan tünetekkel, amiből kevesen gondolják, hogy baj van. Van egy teszt, ki lehet mutatni, diétával csökkenthető.
2018. jún. 18. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
A fruktózzal édesített termékeket a új kutatások szerint már nem ajánlják a cukorbetegeknek, holott régebben ezzel így tettek, hiszen alacsonyabb a glikémiás indexe. De okés, nekem mindegy ki mitől hízik el:D
2018. jún. 18. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
63%
a kólában lévő egészségtelenebb. hiába ugyanaz a 2 lényegében, olyan mennyiségben van benne a kólában, hogy az egészségtelenné teszi. csak azért tudják az emberek meginni, mert mellé iszonyúan savas, ami elnyomja a cukor ízét.
2018. jún. 19. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!