Miben van több koffein?
1,5 dl feketekávéban, vagy 2,5 dl energiaitalban (pl. Hell, Bomba)?
Mennyivel egészségtelenebb a (cukormentes) energiaital, mint a kávé?
Ezeket a koffeines kérdéseket te teszed fel tegnap óta, ez már vagy az 5. koffein kérdés és ugyanaz csak más megfogalmazásban. xd
2.5 dl energiaitalban nincs több 38 mg koffein, ugyanennyi kávéba kb 4-500 mg van.
A cukormentes egészségtelenebb mint a cukros.
Egyébként a fekete tea egészségesebb.
De a legegészségesebb a normális alvás és étkezés.
Amióta normálisan (rendszeres időben és ideig) alszok és rendszeresen kajálok, azóta nincs szükségem se energiaitalra se kávéra. És nap végére se vagyok hulla, akármilyen fizikai munkát végzek.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
A 3-asnak csak annyit mondanék, hogy le merem fogadni, az se tudja mi az a taurin (ahogy sokan mások se). Egy aminosav, ami a szervezetedben is megtalálható. Epesavas sók alkotója.
Ezt az egy kérdést tettem egyébként fel ebben a témában, elfelejtettem utánanézni, hogy van-e hasonló kérdés, de gondolhattam volna.
Azért kérdeztem egyébként, mert egész eddig kávét ittam naponta 1,5 decit, de kezdem megunni az ízét, ezért térnék át az energiaitalra, abból is a cukormentesre hogy ne hízlaljon.
A kávénak kis mennyiségben jótékony hatása van a szív- és érrendszerre, ugyanúgy, ahogy a vörösbornak is.
A tényleges megoldás az életmódváltás lenne, de egyenlőre képtelen vagyok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!