Instant kávé iható langyos tejjel?
Én nem szoktam kávézni, de most kaptam egy csomag instant kávét, és iható ízű számomra, nem az a borzasztó keserű ízű agyonpörkölt.
Én, aki mindig kakaót iszik, el sem tudom képzelni vízzel, tehát ezt is tejjel öntöm fel. Így tejeskávé lesz, vagy inkább tejbekávé? :D
A granulátumos kávé üvegén az olvasható, hogy forró, de nem lobogó vízzel kell felönteni, ez a tasakos egzaktabb, 80°C-os vizet ír. De mi van akkor, ha én csak langyos tejjel öntöm fel? Lassabb lesz az oldódás? Illetve a hatásmechanizmus érintetlen marad a vízhez képest? A tejben úgy tudom, hogy van valamennyi van melatonin. Ha hátrányosan nem érinti a hatását, valamint ízét, miért nem írják oda opciónak, hogy tejjel is el lehet készíteni? Más is szokta tejbe szórni? :-)
A granulátomos kávét úgy szoktam, hogy kb egy-két deci forró vízben feloldom, utána langyos/hideg tejjel felöntöm. 😋 Ugyanígy a cappuccinot is.
Van ismerős, aki simán tejjel issza. Ez a te döntésed, ha neked így ízlik, semmi probléma.
Meleg vizet szoktam a kávémra önteni, néha hideg kókusztejet és utána kifejezetten meleg, de nem forró vizet, nekem feloldódik mindenhogyan.
Miért írnák oda, hogy mivel lehet még inni a kávét? Kismillió dologgal lehet, ha a folyadékot nézzük, akkor is, sokféle növényi tej van az állati tejen, tejszínen, vízen kívül...
A vízzel ivás a tipikus s az jól feloldja. A tej is jobbára víz. Úgyhogy persze, hogy vizet írnak.
Felénk ezt hívják tejeskávénak, még a menzán is kaptunk ilyet.
Manapság, ha ilyet iszok, akkor 2-2,5dl tej be a mikróba, aztán megy bele az 1-2 kávéskanálnyi instant kávé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!