Fene tudja... nem hallottam még olyat, hogy megromlott volna a kávé, vagy valaki kórházba került volna, mert romlott kávét ivott. Ha az íze jó, akkor miért ne, veszélyesen kell élni ;)
2012. szept. 28. 05:10
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Ittam már másfél napos kávét nem is 1x.... még élek. Kórházba se kerültem miatta :D
2012. szept. 28. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Iható, de az íze már nem olyan finom, mint frissen.
2012. szept. 28. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Attól függ, miben volt tárolva: ha üveg edény, akkor még oké, de valami zománc nélküli alu-kiöntő, hasonló, ott már a kávéban levő alkaloidák (vagy minek nevezik) esetleg okozhatnak ennyi idő alatt valami összetételbeli elváltozást.
A kávé alapvetően az élevezeti cikkek körébe tartozik, én szeretem "élvezni" a frissen főzött kávé ízét, zamatát.
Másrészt nem hiszem, hogy a gazdasági stabilitásodat az rendíti meg, ha kiöntesz egy adag régi kávét, és főzöl magadnak frisset.
2012. szept. 28. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Iható, de nem lesz hatása. Az íze, aromája, illata elment, és az összefügg az élénkítő hatással, hiába maradt benne a koffein, mégis, ez lelki dolog..
2012. szept. 28. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
A koffein hatása ugyan nem lelki dolog... Aroma benne semmi, de ha neked így ízlik, idd, meghalni nem fogsz :)
2012. szept. 28. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
ötöske vagyok:6, igen, tudom hogy a koffein az koffein. De finom kávét, illatosat, aromásat inni öröm, ezért így frissít, élénkít, míg állottan inkább csak izgat, idegesít. Szóval a kávézáskor a hatások összeadódnak,valami ilyesmire gondoltam :)
2012. szept. 28. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Miért ne lenne iható? Habár én nem innám meg, bajod nem lesz tőle.
2012. nov. 22. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
FIGYELEM! Nem árt néha tényleg utánajárni. Eddig én is azt gondoltam, hogy semmi bajunk nem lehet az állott kávétól, de éppen most bukkantam egy cikkre, ami ezt írja:
"Van azonban egy dolog, amit feltétlenül el kell kerülnünk: a lefőtt kávé hosszabb ideig való tárolását. Legtöbbünk természetesen forrón, azon melegében issza a kávét, , de azért akadnak, akik megisszák, esetleg kedvelik is a hideg eszpresszót. Őket nagyon nyomatékosan figyelmeztetjük: a tudomány jelenlegi állása szerint a lefőtt és magára hagyott kávéban rendkívül káros kémiai folyamatok indulnak meg, és fogyasztása körülbelül ugyanolyan mértékben rákkeltő, mint az erősen odaégett, odakozmált ételek fogyasztása."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!