Kávéfüggő lettem! Hogy lehetne leszoknom?
Mindennap innom kell egy pohár lattét cappucinot vagy hosszúkávét, különben nem bírom ki. Ha az utamba esik egy Costa, Mccafe, Starbucks ( nagyon ritkán túl drága) Cserpes (ritkán mert elég rossz az íze), Tschibo, Frei vagy bármilyen más kávézó mindig veszek egy kávét magamnak. Ez valami függőség komolyan, már reggel jön a késztetés hol iszom meg a napi kávém. Anyagilag is elég sokba kerül, pedig nem iszok cukros-szirupos kávékat. A szüleimnek van a Nespressoba tagsági kedvezményük, néha oda is bemegyek "nézelődni" majd anyám nevébe iszok egy ingyenes kávét amire meghívják a club tagokat.
Otthon soha nem iszom kávét, nincs is kávém otthon. Nem tudom hogy tudnék leszokni .. 25/n
Találj valami mást helyette
Pl sütit :3
Ha nem zavar, hogy heti több ezret kidobsz kávéra, akkor sehogy.
Én nagyon szeretek kávézni, napi 2-3 csészével lecsúszik, kell egy ébredés után meg egy ebéd után, így simán végignyomom a napot. Ezeken a helyeken iszonyat túlárazzák a kávét, ráadásul sok helyen ócska. Inkább vegyél otthonra egy zacskó minőségi kávét és főzz abból.
És mi a gond a kávéval?
Ha csak az anyagiakkal van probléma akkor bizony otthon/munkahelyen kell kávézni.
Mindig ezek a felesleges leszokós kérdések.
Mindenről egyféleképp lehet leszokni: ne csináld!
Önuralom kérdése az egész.
Nekem elég sok rossz szokásom volt a körömrágáson át a dohányzásig, de nem lehet ezekről úgy leszokni, ahogy #2 írta.
Ne mást keress helyette, csak döntsd el, hogy te nem akarsz kávét inni, és onnantól ne igyál. Ennyi.
Egy darabi szar lesz, aztán hozzászoksz.
Jajj, ez még a kávéfüggéstől messze van.
De ha jól értem a szavaidat, akkor neked kávézó-függésed van.
Tessék átalakítani otthon-kávézássá.
Reggel főzz magadnak egy finom kávét, ezzel indítsd a napot.
(És le van tudva az aznapi kávé)
Úgy érzem hogy a panaszod inkább egy rejtett dicsekvés.
Sehogy nem kell leszoknod, mert nem vagy kávéfüggő. Talán egy csipetnyi sznobizmust észlelni, de nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!