Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan kell otthon, kávézói...

Hogyan kell otthon, kávézói minőségű forró csokit készíteni?

Figyelt kérdés

Légyszi hagyjatok ezekkel, hogy dehát ott a Mokate, a La Festa stb. a Tescóban, igen, kipróbáltam a létező összes kommersz bolti port, és őszintén mondom, ezek mind csak szépen porított Nequik kakaó ízű dolgok, egyesével csomagolva, és horror áron adva. Ízre kakaós tej lesz belőle.

Vettem már Tassimo és Dolce Gusto kapszulákat is, hagyjuk őket, ugyanaz, kakaós tej lett belőle.



2018. jan. 23. 00:03
1 2 3
 21/26 Carragher_x ***** válasza:
55%

#20

A növényi tejszín, az ilyen főzőtejszín, meg habmester meg tököm tudja mit minek hazudják? Tejszínnek. Én mit írtam? "Az alacsony, 10% körüli zsírtartalmú (ezáltal igazából csak tejszínnek hazudott)".

Teljesen mindegy hány éves vagy, ha az értőolvasás nem megy, akkor ne okoskodj, mert ostobának tűnhetsz. Mint most is.

2018. jan. 24. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/26 Carragher_x ***** válasza:
55%
Egyébként duplán járatod le magad, mivel nem, a tejszín nem 30%-tól indul, hanem 18%-tól, a 30%-os már habtejszín.
2018. jan. 24. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 anonim ***** válasza:
55%
Nyuszika, a habtejszin és a tejszín azonos. A 30% alatti nem tejszín. A növényi tejszín szinten nem az. Senki nem hazudj annak, az a neve. Kicsit jobban értek hozzá mint te.
2018. jan. 25. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/26 Carragher_x ***** válasza:
55%

"Senki nem hazudj annak"

Áááá dehogy:D Csak véletlenül pont a tejszínek között árusítják, véletlenül pont a teljes csomagolással azt a képzetet erősítik, hogy tejszín:D


"A 30% alatti nem tejszín."

"Kicsit jobban értek hozzá mint te."

Jaja, meg jobban, mint a Magyar Élelmiszerkönyv, ugye?:D

Kis olvasnivaló:

[link]

11. oldal, 3.3 (minőségi követelmények), fizikai és kémiai követelmények rész, ami ide vonatkozik. Idézném is, hátha nem találod meg a megfelelő táblázatot:

Minőségi követelmények:

tejszín zsírtartalom: legalább 18, kevesebb mint 45 százalék.

2018. jan. 25. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 Carragher_x ***** válasza:
55%

Ugyanez habtejszínre, ugyanott: legalább 25, kevesebb, mint 35 százalék.


Szóval hogy megpróbáljak egy közismert, talán még neked is érthető analógiával élni: minden habtejszín tejszín, de nem minden tejszín habtejszín. És bizony, akármekkora szakértő is vagy, bizony 30% alatt is van tejszín, sőt, még habtejszín is.

2018. jan. 25. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ennyien írtok, várom még a válaszokat! :)


Nos nem, nekem nincs itthon kapszulás kávéfőző, és nem is szeretnék csak ezért venni, kipróbálni úgy tudtam, hogy albérletben laktam, és másnak volt, akkor én vettem kapszulás forró csokit, és úgy próbáltam ki, de ez már évekkel ezelőtt volt, és azóta nem lakom velük.


Ezen kívül például tegnap édesanyám Szarvasi kávéfőzőjének a gőzkarjával megpróbáltam egy sima La Festa zacskós forró csokit felgőzölni, de őszintén mondom, vagy a gőz volt kevés, vagy én csináltam kevés ideig, de annyi történt, hogy 3 mm hab lett a tetején, de ugyanolyan híg maradt, szóval megint ittam egy kis egyszerű kakaós tejet.

2018. jan. 25. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!