Hogyan kell otthon, kávézói minőségű forró csokit készíteni?
Légyszi hagyjatok ezekkel, hogy dehát ott a Mokate, a La Festa stb. a Tescóban, igen, kipróbáltam a létező összes kommersz bolti port, és őszintén mondom, ezek mind csak szépen porított Nequik kakaó ízű dolgok, egyesével csomagolva, és horror áron adva. Ízre kakaós tej lesz belőle.
Vettem már Tassimo és Dolce Gusto kapszulákat is, hagyjuk őket, ugyanaz, kakaós tej lett belőle.
Az ilyen por alapúakhoz kevés tej kell, vagy akár víz.
De a legjobb, ha csokit olvasztassz fel tejjel.
Valamint felejtsük el a Dr.Oetker egyesével csomagolt dolgait, hiszen azok számomra puding íz. Én nem hígabb pudingot akarok inni.
A válaszokat leginkább kávézói alkalmazottaktól várnám,akik tényleg értenek hozzá.
Eredeti, keserű holland kakaópor vagy Szerencsi cicás kakaópor. Ízlés szerinti mennyiségű kristálycukorral összekevered, lábosban először kevés tejjel sűrűre főzöd folyamatosan kavargatva, lassú tűzön, majd ha összeállt, kedved szerint hígíthatod tovább tejjel, kevergeted még pár percig, és kész.
Ha ennél "csokisabb" ízt akarsz, akkor próbáld meg ugyanezt olvasztott étcsokoládéval. :D
Igen tudom, hogy porok vannak a kávézókban is csak ők felgőzölik, és Debrecenben volt 10 évvel ezelőtt egy csodás fehér csokis, meg is kérdeztem, Lavazza Boston fehércsokis volt.
Oké. De most ezzel én mit csináljak, jelenleg 400 km-re élek onnan, oda járni nem tudok, és boltokban nem kapható Lavazza. Ezekhez cégek, kávézók juthatnak hozzá Budapestről nagykerből, 100-200 db minimum rendeléssel...
Valamint nem kávézok, mert órákig fáj a hasam a kávétól, így nincs kávéfőzőm gőzölőkarral, s csak ezért nem vennék a gőzölő miatt. Azért kérdezem, hogy ismer-e valaki alternatív praktikát.
Mire gondolsz kávézói minőségű forró csoki néven? A porból készült híg lottyre? Kb bármelyik italporbol megoldhato.
A valódi forrocsokihoz nem kell semmi más, csak minőségi étcsoki és tej. Ahány gramm csoki, annyi mililiter tejet adsz hozzá és össze melegited. Ez sűrű, valódi forró csoki lesz. Tehetsz bele cukrot, vaníliát, amit csak akarsz. Tejcsokibol és fehercsokibol is lehet készíteni, ezeknél kevesebb tejjel, több csokival, illetve a fehér csokinal kell egy kis keményítő is bele, hogy besurusodjon
Az én (nem saját, régebben olvastam máshol) bevált kedvencem:
Cukrot, jó minőségű kakaóport, vanília aromát kis vízzel egy lábosban felolvasztom, folyamatos keverés mellett hozzáöntök zsíros tejet, és a mikor már meleg, akkor már előtte megolvasztott csokit (néha tej, néha étcsoki, vízgőz felett olv) hozzáadom és addig keverem, míg elolvad.
Isteni finom, pont jó állagút nehéz eltalálni, mert nincsenek meg a mennyiségek már, de pl 2 embernek fél liter tejhez (szerintem) 2 ek kakaópor, 2 ek cukor, kb 1 dl víz, a csokiból meg pár kocka csak. Ha nagyon "ráérsz" készíts tejszínhabot hozzá, a bolti vackokat nem szeretem.
Tejhabosító és tejszín a titok.
Teljesen más eredményt érsz egy egy otthoni sima tejhabosítóval egy profi géppel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!