Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan potoljam a vizet?

Hogyan potoljam a vizet?

Figyelt kérdés

Mikor meleg volt, siman megittam napi 1,5/2 litert , mert jol esett.

De ahogy bejottek ezek a hidegek, egyszeruen nem tudom legyurni a torkomon. Ma is kb eddig ittam 3 kortyot meg egy bogre teat.

Mivel tudtam helyettesiteni? Uditot, izesitett vizet nek iszok, teabol pedig a cukor/ edesito miatt nem szeretnek sokat.

2017. okt. 31. 11:00
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Sosem igyál hideg vizet (a szervezeted is tiltakozik). Melegítsd fel, kis citrommal már kellemesebb, vagy csinálj teát.
2017. okt. 31. 11:24
 2/9 anonim ***** válasza:
de ne cukrozd, mert az már csak egy lötty, akár az üdítők.
2017. okt. 31. 11:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokféle gyümölcsteát lehet kapni, olyan finomak, hogy nagyon cukor sem kell bele. Én még azt szoktam, hogy 1-2 szem epret vagy málnát de jó narancs is leturmixolok hideg vízzel. Ebbe nem kell cukor elég fimon lesz. Télen mondjuk nincs eperszezon de mirelitet lehet kapni. Rakjatsz bele egy kis citromfüvet is. Igazából a fantáziádra van bízva mit turmixolsz össze. Ittam már negyed almát kókuszreszelékkel vízzel, vagy almás répásat. De tejjel is csinálhatod őket. Megunhatatlan. Ki kell kísérletezni neked melyik ízlik. Lényeg, hogy ezek n sűrű turmixok inkább csak ízesítik a vizet.
2017. okt. 31. 11:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyél minden nap levest!

Egyél lédús gyümölcsöket, zöldségeket.

Igyál tejet, kefirt, joghurtot.

2017. okt. 31. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:
A hosszútávfutóknál van rendszeresen ilyen probléma, hogy menet közben nem tudnak elég folyadékot magukhoz venni. A szakirodalom azt tartja, hogy valami nagyon finomnak kell lennie, hogy eleget tudjál inni. Szal a hidratáló italoknak nem csak a nyomelemeket kell tartalmaznia, hanem finomnak is kell lennie, hogy a kellő mennyiséget legyen kedved magadba önteni :)
2017. okt. 31. 11:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Sok leves.

Vagy csak egyszerűen legyen szem előtt egy nagy üveg asvanyviz

2017. okt. 31. 13:23
 7/9 anonim ***** válasza:

a 4-es, 6-os a tuti..sok leves, amit a végtelenségig variálhatasz, akár íz, akár hideg, meleg..

észre sem veszed, mennyi folyadékot vittél be.

2017. okt. 31. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
vegyél elő egy másfél literes ásványvízet (ízlés kérdése, hogy mentes -e vagy sem, ha egész nap nyitogatod, kimegy a buborék úgyis belőle javarészt). ezt ízesítsd, nem kell bele cukor. Megiszol 1 dl-t belőle, hogy legyen benne hely és szelsz bele citrom, lime szeleteket, gyömbért, vagy akár fagyasztott bogyós gyümölcsöket,szárított hibiszkuszt, mentát, akármit. Ezt szobahőmérsékleten, kéznél hagyod. Nem lesz hideg, hogy ne kívánd, de szem előtt mégis, hogy eszedbe jusson rendszeresen, minél tovább áll benne a cucc, annál ízesebb. Ha soknak bizonyul, akkor fél literes verzióban készítsd, vagy vegyél egy 500 ft-os literes kancsót valahol, Ikeában pl. és abban gusztán is fest majd. Nekem nincsen ilyen gondom, télen-nyáron rengeteget iszom, de a gyerekeknek szoktam trükközni ilyesmivel. Mindig elfogy. Egyéni ízlés kérdése csupán, hogy mi menjen bele, de ha például belefacsarsz egy narancsot, mellé egy kis gyömbért, már lesz annyi íze, hogy szívesen megidd. Édesíteni szerintem is felesleges. Ugyanezt megteheted teával is. Veszel pár dobozzal, mondjuk jó minőségű fehérteát, vagy valami semlegesebbet. beledobod a literes kancsódba és utána ugyanúgy ízesíted mint a vízet. Nekem a gyömbéres, mentás, hibiszkuszos-os fehértea (1l tea egy filterből, mokkáskanál reszelt gyömbér/hibiszkusz, 5-6 levél menta)és a narancsos, lime-os rooibos tea (liter tea, egy facsart narancs leve,2-3 szelet lime, ide is jöhet kis gyömbér). a gyömbérrel vigyázni kell, aki nem ismeri és szereti annyira, bizonyos mennyiség esetén "csíp2 egy kicsit, annak aki nincsen szokva hozzá, én imádom elrágcsálni is. Egy is darbka gyömbér, 1 doboz fagyasztott bogyós gyümölcs, 1-2 darab lime/citrom, egy zacskó hibiszkusz kihozható olcsón, ha leosztja az ember a heti adagot, olcsóbban kijön, mintha üdítőzik és van amit elég kéthetenetne, citrusfélét hetente, hibiszkuszt havi egyszer megvenni,(szárított mentát, ha nincs mód cserepeset tartani) arról nem is beszélve, hogy mindegyik nagyon egészséges.
2017. nov. 1. 12:20
 9/9 anonim válasza:

Szívószál... de komolyan :D

Én abba a kategóriába tartozom, aki nagyon keveset iszik és/vagy el is felejtek inni. De lehet kapni azt a "befőttesüveg" poharat, szívószállal, abba kb. fél liter víz belefér és komolyan itatja magát. :D Leülök megnézni egy sorozatot, ott van előttem és csak iszok, arra eszmélek fel hogy már 3 x-ra töltöm újra. Oké elég gyerekesen hangzik de ha egyszer így működik? :D

2017. nov. 1. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!