Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Szerintetek egészséges a...

Szerintetek egészséges a vizet szénnel tisztítani?

Figyelt kérdés
Szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatosan azért is, mert több víztisztító kancsó vizét már hagytuk ismerősökkel állni pár órára és az aljára összegyűltek a szénszemcsék.

2017. szept. 21. 03:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
És akkor mi van? Ha elcsapod a hasikádat, nem eszel aktív szenet? Az is egészségtelen?
2017. szept. 21. 05:28
 2/10 anonim ***** válasza:
No és a leírott eset előtt mennyi idővel lett a szűrő cserélve?
2017. szept. 21. 07:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A tested 18,5 százaléka szén a tudomány szerint. OMG!
2017. szept. 21. 10:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Az eddigi három válaszból talán a másodikban találtam egy kis hasznos infőt, a többi csak lekezelés. Köszönöm ezt az élményt ;) Majd felteszem ezt a kérdést olyan helyen, ahol normálisabban válaszolnak.
2017. szept. 21. 10:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor válaszolunk rendesen is.

Igen, egészséges a vizet aktív szénnel tisztítani.

2017. szept. 21. 10:16
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Akkor tedd fel máshol,a kutyát sem érdekli h mit csinálsz...
2017. szept. 21. 10:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem számít a véleményem, mert nem vagyok se fizikus, se kémikus, se orvos.

Semmivel nincs több alapjaba félelmednek, mint amikor egyesek a mikrózott ételtől, vagy a repülőgép páracsíkoktól félnek.

2017. szept. 21. 11:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Ne légy felháborodott, hanem inkább - éppen a szkepticizmusodból adódóan! - körültekintő!

.

A tömény széntabletta lenyelése is gyakran javallott - és hasznos.

Működik-e?

Ezek szerint igen...

https://www.youtube.com/watch?v=gNHa44CyKbg

2017. szept. 21. 12:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szűrőcsere után szokott ez előfordulni, ezért is javasolja azt a legtöbb gyártó,(miután levegőtlenítettük 15 perc áztatással az új patront) hogy az első három kancsónyi szűrt vízet ne fogyaszd el(bár nem azért mert egészségre káros, szerintem csak egy kis mellékíze lehet, meg a finnyásabbaknak nem akarják kedvüket szegni). Kárba se vesszen, lehet vele például virágokat locsolni. A 4., de általában már a 3. szűrésnél nincsenek benne ezek szénkioldódások és voilá, lehet inni hetekig a kristálytiszta, szűrt vízet. Persze nem muszáj ezt végigcsinálni, én levegőtlenítek, az első kancsót rálocsolom a szobanövényekre, a többit már megiszom.
2017. szept. 22. 16:56
 10/10 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló: köszönöm szépen a hasznos tanácsot :)
2017. szept. 22. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!